ABA - Igokea: Pobjeda nad Krkom znači stabilnost!

Poslije dva vezana poraza košarkaši Igokee pokušaće da se iskupe pobjedom protiv Krke u Laktašima.

Košarka 07.11.2015 | 15:40
ABA - Igokea: Pobjeda nad Krkom znači stabilnost!

Igokea i Krka pred međusobni duel u okviru devetog gola ABA lige u imaju identičan skor od četiri pobjede i četiri poraza, ali i različitu formu.

Igokea iza sebe ima dva poraza, a Krka dolazi s dvije vezane pobjede. Ekipa Željka Lukajića ipak nije poražena na svom parketu i pokušaće da i protiv Krke u subotu od 17 časova tako ostane.

"Start ekipe Krke, s obzirom na tim koji imaju i ambicije bio je loš, ali s obzirom da imaju izuzetan kvalitet, posebno na pozicijama koje su jako bitne, oni su uspjeli izaći iz krize. Dobili su srećno Partizan, nakon toga pobijedili kući MZT, imaju igru i to je ekipa koja zna šta hoće. Izuzetno su organizovani i u odbrani i u napadu. Mi ćemo probati na našem terenu da sačuvamo neki dio tradicije, da potražimo bodove koji bi nam mnogo značili i zbog stabilnosti . Još uvek smo u lutanju kada je u pitanju naša igra, jednu utakmicu odigramo jako agresivno, u drugoj smo izuzetno mekani. To je nešto što ja mogu da razumijem, ali definitivno nema opravdanja kada je u pitanju javnost i svaka utakmica treba da bude novi vid dokazivanja", rekao je Lukajić.

Jedan od boljih igrača Igokee u posljednje vrijeme, Nikola Pešaković, optimista je pred duel sa slovenačkom ekipom.

"U goste nam dolazi izuzetno kvalitetna ekipa Krke koja je u poslednje dvije utakmice pokazala da je značajno podigla formu. Pobijedili su Partizan i MZT i sigurno će doći ovde u Laktaše da pokušaju ostvariti pozitivan rezultat. Ono što mi moramo da popravimo jeste početak utakmice koji je i protiv Cibone ali i u nekim prethodnim mečevima bio izuzetno loš. Ukoliko maksimalno angažovano uđemo od samog početka mislim da neće biti problem da pobijedimo Krku na domaćem parketu“.

Komentari / 0

Ostavite komentar