Rosi i Markes kao na boks meču!

Velika nagrada Malezije bila je poprište nastavka rata između Valentina Rosija i Marka Markesa u kojem su obojica prešli sve granice.

Ostali sportovi 25.10.2015 | 17:40
Rosi i Markes kao na boks meču!

Markes i Rosi su se borili za treću poziciju na stazi "Sepang", a epilog tog okršaja bilo je odustajanje branioca titule posle kontakta sa 'Doktorom'.

Rosi je pre nekoliko dana optužio Markesa da se ponaša kao dete i da želi da Horhe Lorenco osvoji titulu i da ga je namerno usporavao u Australiji, a slično se desilo i samo nedelju dana kasnije.

Markes prvobitno u borbi za poziciju nije uopšte izazvao Lorenca, a sa Rosijem je vodio bitku na 'nož'. Izluđivali su jedan drugoga, kao da je sam kraj trke, a 'Doktor' je bio taj koji je prvi odlučio da je dosta i praktično se parkirao u jednoj krivini i čekao reakciju svog velikog rivala. Španac je tada ušao pravo u Rosija, naslonio se na njega, Italijan ga je zbog toga odgurnuo i trka je bila gotova za Markesa, dok je 'Doktor' nastavio dalje.

„Nažalost, izgubio sam mnogo vremena sa njim i u krivini 13 sam pokušao da nađem pravu liniju ga usporim jer je vozio da bi mi napravio probleme, ali je udario u mene. Šteta jer mislim da smo ostali u normalnoj trci mogli bismo da se borimo sa Horheom“, rekao je ’Doktor’ posle trke.

Evidentno je da su obojica vozili kao da je poslednji krug trke, a ne sam početak, po cenu da ne završe trku, što znači da su zarad te borbe bili spremni u potpunosti da je žrtvuju.

Obojica su u tom incidentu pogrešili, ali je to sigurno nešto što bi moglo da odluči borbu za titulu. Markes je odlučio da se umeša u Rosijevu borbu sa Lorencom, to se 'Doktoru' nije svidelo, a obojica su definitivno mogli drugačije da reaguju.

Epilog incidenta je da je Rosi dobio tri kaznena boda, a pošto ih je ove sezone sakupio četiri startovaće kao poslednji na zatvaranju sezone u Valensiji 8. novembra. Jamaha se, očekivano, žalila na tu odluku, a rasplet će biti poznat do okršaja na stazi "Rikardo Tormo".

Na trci za Veliku nagradu Malezije trijumfovao je vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, ispred Lorenca i Rosija.

Komentari / 0

Ostavite komentar