Роси и Маркес као на бокс мечу!

Велика награда Малезије била је поприште наставка рата између Валентина Росија и Марка Маркеса у којем су обојица прешли све границе.

Остали спортови 25.10.2015 | 17:40
Роси и Маркес као на бокс мечу!

Маркес и Роси су се борили за трећу позицију на стази "Сепанг", а епилог тог окршаја било је одустајање браниоца титуле после контакта са 'Доктором'.

Роси је пре неколико дана оптужио Маркеса да се понаша као дете и да жели да Хорхе Лоренцо освоји титулу и да га је намерно успоравао у Аустралији, а слично се десило и само недељу дана касније.

Маркес првобитно у борби за позицију није уопште изазвао Лоренца, а са Росијем је водио битку на 'нож'. Излуђивали су један другога, као да је сам крај трке, а 'Доктор' је био тај који је први одлучио да је доста и практично се паркирао у једној кривини и чекао реакцију свог великог ривала. Шпанац је тада ушао право у Росија, наслонио се на њега, Италијан га је због тога одгурнуо и трка је била готова за Маркеса, док је 'Доктор' наставио даље.

„Нажалост, изгубио сам много времена са њим и у кривини 13 сам покушао да нађем праву линију га успорим јер је возио да би ми направио проблеме, али је ударио у мене. Штета јер мислим да смо остали у нормалној трци могли бисмо да се боримо са Хорхеом“, рекао је ’Доктор’ после трке.

Евидентно је да су обојица возили као да је последњи круг трке, а не сам почетак, по цену да не заврше трку, што значи да су зарад те борбе били спремни у потпуности да је жртвују.

Обојица су у том инциденту погрешили, али је то сигурно нешто што би могло да одлучи борбу за титулу. Маркес је одлучио да се умеша у Росијеву борбу са Лоренцом, то се 'Доктору' није свидело, а обојица су дефинитивно могли другачије да реагују.

Епилог инцидента је да је Роси добио три казнена бода, а пошто их је ове сезоне сакупио четири стартоваће као последњи на затварању сезоне у Валенсији 8. новембра. Јамаха се, очекивано, жалила на ту одлуку, а расплет ће бити познат до окршаја на стази "Рикардо Тормо".

На трци за Велику награду Малезије тријумфовао је возач Репсол Хонде Дани Педроса, испред Лоренца и Росија.

Коментари / 0

Оставите коментар