Hamilton: Voljeo bih da postanem legenda Formule 1!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton nalazi se na sjajnom putu da osvoji treću titulu šampiona Formule 1, a to bi mogao da učini već ovog vikenda.

Ostali sportovi 25.10.2015 | 18:20
Hamilton: Voljeo bih da postanem legenda Formule 1!

Britancu je na Velikoj nagradi Sjedinjenih Država, koja se vozi u nedelju od 20 časova u Ostinu, za odbranu titule potrebno da osvoji sedam bodova više od Sebastijana Fetela u Ferariju, a devet od timskog kolege Nika Rozberga.

„Mogu da zamislim da bi to za mene bilo kao da se popnem na vrh Mont Everesta. Šta bi bilo sledeće?“, rekao je Hamilton o činjenici da će se izvesno izjednačiti po broju titula sa svojim idolom Aertonom Senom, kojeg je već pretekao po broju pobeda.

Odgovor na Hamiltonovo pitanje bilo bi da ostvari još više pobeda i titula, ali Senine tri titule ipak imaju posebno značenje za aktuelnog šampiona. 30-godišnji Britanac je oduvek isticao da želi da osvoji tri titule, ne više, ne manje, ne sedam kao Mihael Šumaher ili četiri kao Sebastijan Fetel i Alan Prost.

„Ne postoji viša planina, ali postoje jednako teški izazovi na nižim planinama. Stvari se menjaju. Sigurno je da ću i dalje želeti da pobedim. To se nikada neće promeniti. Taj takmičarski duh mi je jednostavno u krvi. Pre neki dan sam bio na kuglanju sa društvom i nije ni postojala šansa da ih pustim da me pobede. Nikada nisam razmišljao šta sledi posle treće titule, jer nisam ni pomišljao da ću osvojiti dve“, istakao je Hamilton.

Hamilton je svoju prvu titulu osvojio sa Meklarenom 2008. godine, a drugu prošle sezone, obe na poslednjoj trci. Tada je kao podršku imao svoju porodicu, a sada su stvari malo drugačije, pošto je sa njim samo njegov pas Rosko.

„U ovom trenutku, osećam se kao da je bilo koji drugi vikend, a to i jeste. Srećan sam zbog toga. Prošle godine, poslednja sezona je bila stresna, mogao sam da osvojim titulu, a mogao sam i da je izgubim. Sada sam u odličnoj poziciji, a do kraja su ostale četiri trke. U svojoj glavi znam da imam četiri trke da osvojim titulu. Moj cilj je da u Abu Dabiju prođem kroz cilj kao šampion, ne u Ostinu. Ako se to desi, sjajno, ako ne, neću imati dodatni pritisak“, naglasio je Hamilton.

Vozač Mercedesa je trijumfovao na devet od 15 trka ove sezone i mogao bi da postane prvi šampion koji je ostvario po barem deset pobeda u dve sezone zaredom. Takođe, na putu je da ispiše nove stranice istorije time što će ako osvoji titulu postati prvi Britanac koji je uspeo da je odbrani, što bi ga učinilo legendom Formule 1.

„Nadam se da bih mogao da postanem legenda jednog dana. To bi bilo sjajno. Iskreno, ne ide mi loše. Kada pogledate sve sportiste koji su činili čuda u svojim sportovima i zaista su se izdvajali, ja se nadam da će jednog dana to neko reći i za mene. Sada se izdvajam kao otekao palac u poređenju sa ostalim vozačima“, naglasio je Hamilton.

Komentari / 0

Ostavite komentar