Хамилтон: Вољео бих да постанем легенда Формуле 1!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон налази се на сјајном путу да освоји трећу титулу шампиона Формуле 1, а то би могао да учини већ овог викенда.

Остали спортови 25.10.2015 | 18:20
Хамилтон: Вољео бих да постанем легенда Формуле 1!

Британцу је на Великој награди Сједињених Држава, која се вози у недељу од 20 часова у Остину, за одбрану титуле потребно да освоји седам бодова више од Себастијана Фетела у Ферарију, а девет од тимског колеге Ника Розберга.

„Могу да замислим да би то за мене било као да се попнем на врх Монт Евереста. Шта би било следеће?“, рекао је Хамилтон о чињеници да ће се извесно изједначити по броју титула са својим идолом Аертоном Сеном, којег је већ претекао по броју победа.

Одговор на Хамилтоново питање било би да оствари још више победа и титула, али Сенине три титуле ипак имају посебно значење за актуелног шампиона. 30-годишњи Британац је одувек истицао да жели да освоји три титуле, не више, не мање, не седам као Михаел Шумахер или четири као Себастијан Фетел и Алан Прост.

„Не постоји виша планина, али постоје једнако тешки изазови на нижим планинама. Ствари се мењају. Сигурно је да ћу и даље желети да победим. То се никада неће променити. Тај такмичарски дух ми је једноставно у крви. Пре неки дан сам био на куглању са друштвом и није ни постојала шанса да их пустим да ме победе. Никада нисам размишљао шта следи после треће титуле, јер нисам ни помишљао да ћу освојити две“, истакао је Хамилтон.

Хамилтон је своју прву титулу освојио са Меклареном 2008. године, а другу прошле сезоне, обе на последњој трци. Тада је као подршку имао своју породицу, а сада су ствари мало другачије, пошто је са њим само његов пас Роско.

„У овом тренутку, осећам се као да је било који други викенд, а то и јесте. Срећан сам због тога. Прошле године, последња сезона је била стресна, могао сам да освојим титулу, а могао сам и да је изгубим. Сада сам у одличној позицији, а до краја су остале четири трке. У својој глави знам да имам четири трке да освојим титулу. Мој циљ је да у Абу Дабију прођем кроз циљ као шампион, не у Остину. Ако се то деси, сјајно, ако не, нећу имати додатни притисак“, нагласио је Хамилтон.

Возач Мерцедеса је тријумфовао на девет од 15 трка ове сезоне и могао би да постане први шампион који је остварио по барем десет победа у две сезоне заредом. Такође, на путу је да испише нове странице историје тиме што ће ако освоји титулу постати први Британац који је успео да је одбрани, што би га учинило легендом Формуле 1.

„Надам се да бих могао да постанем легенда једног дана. То би било сјајно. Искрено, не иде ми лоше. Када погледате све спортисте који су чинили чуда у својим спортовима и заиста су се издвајали, ја се надам да ће једног дана то неко рећи и за мене. Сада се издвајам као отекао палац у поређењу са осталим возачима“, нагласио је Хамилтон.

Коментари / 0

Оставите коментар