Božinov: Svi zajedno, nema pljuvanja!

Napadač Partizana, Valeri Božinov se raspisao na svom Instagram profilu. Njegova poruka je poruka zajedništva. "Posle BATE-a nešto se pokvarilo, ali porodico moja, ujedinimo se! Bićemo prvaci!".

Fudbal 22.09.2015 | 09:20
Božinov: Svi zajedno, nema pljuvanja!

Fudbaleri Partizana nikako da pronađu sebe u prvenstvu. Tri poraza, od kojih najviše boli onaj u "večitom derbiju", a onda i remi sa niškim Radničkim u Humskoj, prilično je razgnevilo navijače srpskog šampiona.

Oni malobrojni su na tribinama iskazali svoj bes. Oni mnogobrojniji su preko interneta poručili svima da je dosta i da neko treba da odgovara. Ko je kriv za ovakva izdanja Partizana u prvenstvu - o tome smo već naširoko pisali i ne bismo da se ponavljamo. Navijači su sa tribina rekli šta imaju: "Uprava napolje", "Kizo odlazi".

Pred novu prvenstvenu utakmicu, u sredu protiv Rada (odloženi meč 6. kola Superlige), napadač Partizana Valeri Božinov poslao je poruku svima posredstvom svog Instagram profila. Činjenica je da se bugarski napadač, koji još nije pokazao ni delić onoga što bi moglo da se nasluti iz njegove biografije, sjajno uklopio u ovu sredinu i da "oseća" klub i navijače.

On je stoga pozvao saigrače, upravu, stručni štab i navijače na jedinstvo, i stao je u odbranu trenera Milinkovića, uz poruku: "Bićemo prvaci!".

"Za mene je Partizan velika porodica velike istorije. A ko igra za ovaj dres mora da zna da mora uvek da da maksimum, prvi ja sa mojim drugovima. Kada me je zvao Partizan, tj. trener i uprava, nisam znao da je Partizan porodica i religija. Znao sam sta Partizan meni može da da kao čoveku i igraču, da igramo Ligu šampiona. Na nesreću, nismo uspeli. Svi smo dali sve od sebe, trener, uprava, igrači i pre svega navijači. Znam da je time klub izgubio mnogo novca koji bi rešio mnoge probleme, znam da je to gubitak za sve nas koji smo, svi zajedno, radili za veliki cilj a to je Liga šampiona. Od kad smo ispali od Bate Borisova, nešto se pokvarilo, a to je greška svih nas - mene, mojih saigrača, trenera i uprave, jer nismo više jaki kao što smo bili kada niko nije verovao da ćemo izbaciti Steauu, niko nije verovao da možemo, ali pogurani od 40.000 navijača smo uspeli i ispisali nešto što smo želeli. Svi koji volimo Partizan moramo da budemo ujedinjeni, nema bacanja krivice", piše Božinov i nastavlja:

"Trener je jedna velika osoba i jedan veliki trener. Mi kao ekipa smo dobra ekipa, imamo iza nas veliku upravu, imamo veru u Boga i iznad svega - naše velike navijače, našeg 12. igrača. U životu sam naučio da kada je porodica ujedinjena uvek ostvaruje ciljeve i stiže daleko. Bićemo prvaci i igraćemo dobro u Evropi. Čujem da pricaju da je trener problem. Trener nije problem. On je veliki čovek i trener i veliki Partizanovac, on obožava i živi za Partizan, uz njega sam dok trpi sve kritike, jer mi treba zajedno da smo Partizan. Partizan je religija! Ne treba pljuvati u tanjir iz kojeg jedeš i tražiti krivca. Krivica i zasluga je svih, i u dobru i u zlu. Mi treba i hoćemo uvek da pobeđujemo. Poštovanje svima a pre svega mojoj ekipi, treneru upravi i navijačima".

Komentari / 0

Ostavite komentar