Luka Jović ide u Premijer ligu?!

Bez obzira što igra sve manje i ređe za Crvenu zvezdu, Luka Jović - bar prema pisanju engleske štampe - i dalje je zanimljiv najvećim evropskim klubovima.

Fudbal 22.09.2015 | 08:00
Luka Jović ide u Premijer ligu?!

Očekivalo se da će supertalentovani Luka Jović biti starter i udarna igra Crvene zvezde u sezoni 2015/16, ali se nekako došlo do toga da nije čak ni prva izmena.

Bez ozbira na to što u špicu lidera šampionata Srbije počinje Ugo Vijeira, a u poslednje vreme sa klupe ulazi prvo novajlija i veteran Predrag Sikimić, mladi Jović ostaje interesantan igrač velikim evropskim klubovima ili se bar njegovi menadžeri trude da ne izađe iz žiže javnosti.

Tako je engleski "Daily Mail" danas objavio da je Totenhem spreman da potpiše Jovića, podsećajući na godinu dana staru izjavu odlazećeg generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića, "da se radi o budućem Radamelu Falkau".

Ovaj list podseća da Jović i dalje ima 17 godina, da je od početka sezone postigao tri gola na četiri nastupa i da su ranije još igrača omladinske reprezentacije Srbije pratili giganti poput Arsenala, Čelsija, Ajaksa i Benfike.

"Daily Mail" podseća da je Crvena zvezda prošlog leta odbila ponudu Atletiko Madrida od dva miliona funti i da je klub u tom trenutku procenio Jovićevu vrednost na oko šest miliona funti. Međutim, u prilično kratkom i šturom tekstu ne navodi se činjenica, koju je proletos javno potvrdio i sam Terzić, da je Crvena zvezda u međuvremenu prodala udeo u budućoj prodaji ovog potencijalno sjajnog napadača, ne otkrivajući o kojim se procentima radi.

Od tada, u javnosti se spekuliše o tome da je crveno-belima ostalo između 30 i 50 odsto prava na obeštećenje prilikom odlaska Jovića, čija karijera u ovom trenutku stagnira.

Jović je ostao na tri gola, koliko je imao već posle četiri utakmice na početku sezone, a stigao je do osam nastupa, međutim... Poslednje dve utakmice, sa Partizanom (3:1) i Jagodinom (3:0) odgledao je s klupe, a pre toga zabeležio je samo jedan start u poslednjih pet prvenstvenih kola, u meču sa Javorom (1:0) tokom kojeg je i zamenjen u 70. minutu.

Jović je poslednji pogodak postigao 9. avgusta u utakmici Voždovac – Crvena zvezda 2:3, kada je ušao u igru pola sata pre kraja.

Komentari / 0

Ostavite komentar