Лука Јовић иде у Премијер лигу?!

Без обзира што игра све мање и ређе за Црвену звезду, Лука Јовић - бар према писању енглеске штампе - и даље је занимљив највећим европским клубовима.

Фудбал 22.09.2015 | 08:00
Лука Јовић иде у Премијер лигу?!

Очекивало се да ће суперталентовани Лука Јовић бити стартер и ударна игра Црвене звезде у сезони 2015/16, али се некако дошло до тога да није чак ни прва измена.

Без озбира на то што у шпицу лидера шампионата Србије почиње Уго Вијеира, а у последње време са клупе улази прво новајлија и ветеран Предраг Сикимић, млади Јовић остаје интересантан играч великим европским клубовима или се бар његови менаџери труде да не изађе из жиже јавности.

Тако је енглески "Даилy Маил" данас објавио да је Тотенхем спреман да потпише Јовића, подсећајући на годину дана стару изјаву одлазећег генералног директора црвено-белих Звездана Терзића, "да се ради о будућем Радамелу Фалкау".

Овај лист подсећа да Јовић и даље има 17 година, да је од почетка сезоне постигао три гола на четири наступа и да су раније још играча омладинске репрезентације Србије пратили гиганти попут Арсенала, Челсија, Ајакса и Бенфике.

"Даилy Маил" подсећа да је Црвена звезда прошлог лета одбила понуду Атлетико Мадрида од два милиона фунти и да је клуб у том тренутку проценио Јовићеву вредност на око шест милиона фунти. Међутим, у прилично кратком и штуром тексту не наводи се чињеница, коју је пролетос јавно потврдио и сам Терзић, да је Црвена звезда у међувремену продала удео у будућој продаји овог потенцијално сјајног нападача, не откривајући о којим се процентима ради.

Од тада, у јавности се спекулише о томе да је црвено-белима остало између 30 и 50 одсто права на обештећење приликом одласка Јовића, чија каријера у овом тренутку стагнира.

Јовић је остао на три гола, колико је имао већ после четири утакмице на почетку сезоне, а стигао је до осам наступа, међутим... Последње две утакмице, са Партизаном (3:1) и Јагодином (3:0) одгледао је с клупе, а пре тога забележио је само један старт у последњих пет првенствених кола, у мечу са Јавором (1:0) током којег је и замењен у 70. минуту.

Јовић је последњи погодак постигао 9. августа у утакмици Вождовац – Црвена звезда 2:3, када је ушао у игру пола сата пре краја.

Коментари / 0

Оставите коментар