Ko ima pravo glasa na izborima u Zvezdi?

Crveno-beli objavili sve detalje vezane za predsedničke izbore 11. oktobra.

Fudbal 21.09.2015 | 23:00
Ko ima pravo glasa na izborima u Zvezdi?

Fudbalski klub Crvena zvezda, po četvrti put od uvođenja sistema članstva, održaće predsedničke izbore. Oni su zakazani za 11. oktobar, a klub je na zvaničnom sajtu objavio ko ima pravo glasa, na koji način će se obaviti glasanje i ko sve može da se kandiduje.

Za sada, zvaničnih kandidata nema, a već dugo se u medijima pominju imena predsednika košarkaške sekcije, Nebojše Čovića, i prvog čoveka sportskog društva, Petra Škundrića. Doskorašnji član Upravnog odobra, Ivica Tončev, jedini je otvoreno govorio o kandidaturi, ali je odlučio da se, ipak, povuče.

Krajnji rok za podnošenje kandidature je 6. oktobar, a to može da učini svaki član kluba kojeg predloži Upravni odbor ili najmanje 500 drugih članova kluba.

"Kandidat za predsednika kluba mora biti član kluba najmanje godinu dana, mora biti ugledan član društva, poznat i poštovan u profesiji kojom se bavi. Ne sme biti osuđivan za krivična dela, i neophodno je da ima iskustva u rukovođenju, odnosno da je ugledan sportista ili sportski radnik", navodi se u saopštenju.

Pravo da glasaju imaju svi članovi Crvene zvezde koji su obnovili članarinu ili se učlanili najkasnije do 4. avgusta 2015. godine.

"Članovi FK Crvena zvezda svoje pravo glasa moći će da ostvare na biračkom mestu na stadionu Rajko Mitić (medija centar) ili elektronskim putem. Svi članovi koji žele da glasaju elektronskim putem, moraju se prijaviti službi za članstvo FK Crvena zvezda najkasnije do 8. oktobra 2015. godine, do 15 časova", piše u saopštenju.

Rezultati izbora moraju biti objavljeni najkasnije 24 sata od trenutka zatvaranja biračkih mesta.

Komentari / 0

Ostavite komentar