Ко има право гласа на изборима у Звезди?

Црвено-бели објавили све детаље везане за председничке изборе 11. октобра.

Фудбал 21.09.2015 | 23:00
Ко има право гласа на изборима у Звезди?

Фудбалски клуб Црвена звезда, по четврти пут од увођења система чланства, одржаће председничке изборе. Они су заказани за 11. октобар, а клуб је на званичном сајту објавио ко има право гласа, на који начин ће се обавити гласање и ко све може да се кандидује.

За сада, званичних кандидата нема, а већ дуго се у медијима помињу имена председника кошаркашке секције, Небојше Човића, и првог човека спортског друштва, Петра Шкундрића. Доскорашњи члан Управног одобра, Ивица Тончев, једини је отворено говорио о кандидатури, али је одлучио да се, ипак, повуче.

Крајњи рок за подношење кандидатуре је 6. октобар, а то може да учини сваки члан клуба којег предложи Управни одбор или најмање 500 других чланова клуба.

"Кандидат за председника клуба мора бити члан клуба најмање годину дана, мора бити угледан члан друштва, познат и поштован у професији којом се бави. Не сме бити осуђиван за кривична дела, и неопходно је да има искуства у руковођењу, односно да је угледан спортиста или спортски радник", наводи се у саопштењу.

Право да гласају имају сви чланови Црвене звезде који су обновили чланарину или се учланили најкасније до 4. августа 2015. године.

"Чланови ФК Црвена звезда своје право гласа моћи ће да остваре на бирачком месту на стадиону Рајко Митић (медија центар) или електронским путем. Сви чланови који желе да гласају електронским путем, морају се пријавити служби за чланство ФК Црвена звезда најкасније до 8. октобра 2015. године, до 15 часова", пише у саопштењу.

Резултати избора морају бити објављени најкасније 24 сата од тренутка затварања бирачких места.

Коментари / 0

Оставите коментар