Mamićev čovek na klupi Hrvatske, a tu je i ustaša?!

Ante Čačić (61), čovek zadatka Zdravka Mamića, imenovan je za novog hrvatskog selektora sa ciljem da ispravi greške Nike Kovača i odvede "kockaste" u Francusku. Njegov pomoćnik biće deklarisani ustaša Josip Šimunić.

Fudbal 21.09.2015 | 22:20
Mamićev čovek na klupi Hrvatske, a tu je i ustaša?!

Izbor Čačića za selektora se u hrvatskoj javnosti tumači kao još jedan pokazatelj da je Zdravko Mamić, prvi čovek zagrebačkog Dinama, zapravo taj koji vedri i oblači hrvatskim fudbalom.

Čačić je bivši trener zagrebačkog Dinama (između ostalih), a na selektorsku klupu dolazi iz zagrebačke Lokomotive, koja inače važi za Dinamovu filijalu.

U trenerskoj karijeri vodio je Zadar, Dubravu, Inter iz Zaprešića, Osijek, Slaven Belupo, Kamen Ingrad, Dinamo, slovenački Maribor, a potom i Lokomotive. Od 1994. do 1998. godine bio je pomoćnik na klupi U21 hrvatske reprezentacije, a od 2003. do 2006. asistirao je na klupi libijske reprezentacije.

Hrvatski mediji pišu podrugljivo o novom selektoru reprezentacije Hrvatske i o radu Hrvatskog fudbalskog saveza i o ovoj odluci, podsećajući na rezultate mnogih anketa među navijačima koji su izričito protiv ovakvog izvora.

"Sprdačina na vrhuncu", piše Index.hr, a Dnevnik.hr dodaje: "Potvrda onoga čega smo se bojali".

"Jednoglasno smo ga izabrali. Ocenili smo da je ovo najbolje rešenje. On je iskusan, po svemu zaslužuje da bude na ovom mestu. Razgovarao sam i sa igračima, on je vodio osam, devet igrača u karijeri. Izabrali smo selektora koji će voditi 'vatrene' na Evropsko ili Svetsko prvenstvo. Novi selektor ima duži ugovor, što znači da verujemo u njega. Apelujem na zajedništvo svih segmenata društva. Brzo će doći ove dve utakmice. Čačić ima ugovor do 31. jula 2018. godine", rekao je predsednik HNS Davor Šuker.

Osim toga, hrvatski mediji navode da će mu jedan od pomoćnika biti deklarisani ustaša Josip Šimunić, koji je zbog pokliča "Za dom spremni" bio kažnjen i nije igrao na Svetskom prvenstvu.

Šuker nije želeo da potvrdi ove navode medija, rekavši da će o tome javnost obavestiti novi selektor (Čačićeva konferencija za novinare je u utorak).

Ćaćić je svojevremeno, kada je bio imenovan za trenera Dinama (u decembru 2011. godine) izjavio da mu je uzor Žoze Murinjo. "Trenerski uzor mi je Murinjo, jer gde god da dođe, u Potugal, Italiju, Englesku... ekipa ga sledi. Ima sposobnost i viziju. A voditi tako velike zvezde nije lako. On to uspeva", izjavio je tada Čačić.

Čačić je prihvatio "vruć krompir" u ruke. Hrvatska je, iz sigurne pozicije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, pala na treću poziciju na tabeli Grupe H, sa 14 bodova, četiri manje od vodeće Italije i dva manje od drugoplasirane Norveške.

U poslednja dva kola Hrvatska će 10. oktobra dočekati Bugarsku, dok tri dana kasnije gostuje na Malti. Norveška dočekuje Maltu, a u poslednjem kolu gostuje Italiji. Italijani idu na noge Azerbejdžanu, a rasplet grupe se očekuje 13. oktobra u duelu sa Norveškom.

Komentari / 0

Ostavite komentar