Rekonstrukcija korita Paljanske Miljacke

U okviru projekata hitnih mjera zaštite od poplava koje Javna ustanova “Vode Srpske” od 2010. godine realizuje sa Vladom Republike Srpske iz sredstava Evropske investicione banke, danas je u Palama ozvaničen početak radova na sanaciji i regulaciji korita rijeke Paljanska Miljacka.

Republika Srpska 18.09.2015 | 15:14
Rekonstrukcija korita Paljanske Miljacke

Projekat regulacije korita rijeke Paljanska Miljacka obuhvatiće rekonstrukciju, odnosno izmještanje dijela korita ove rijeke u dužini od oko 540 metara.

“Radi se uklanjanje nanosa, drveća, šiblja, profilisanje korita i radiće se jedan dio obaloutvrde u jednom dijelu betonske prizme, a u drugom obloga sa kamenom”, ističe direktor JU “Vode Srpske” Dragan Anđelić.

Pomoćnik direktora za ekonomsko-pravni sektor JU “Vode Srpske” Rada Baričanin istakla je da je ukupa vrijednost ovog posla oko 600 hiljada maraka, a da je planirani rok realizacije, ukoliko vremenske prilike dozvole, februar 2016. godine.

Podizvođač radova, preduzeće “Romanija putevi” spremno je da u planiranom roku izvrši zadatak na regulaciji korita rijeke Paljanska Miljacka.

Realizacijom ovog projekta završava se i kompletna regulacija korita.

“Više nećemo imati problema kakvih smo do sada imali. Opština Pale je ranije imala projekat i rješila je imovinske odnose, a naš zahtjev prema Javnoj ustanovi “Vode Srpske” je pozitivno rješen i zahvaljujem im se, jer ovo zaista za nas znači mnogo”, kaže načelnik odjeljenja za urbanizam opštine Pale Mlađo Ćeremidžić.

U Javnom preduzeću “Vode Srpske” podsjećaju da je ovo preduzeće u okviru projekta hitnih mjera zaštite od poplava do sada zaključilo 25 ugovora sa 46 projektnih mjera, među kojima je i regulacija korita Paljanske Miljacke.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mico

18.09.2015 17:58

Jesu to nase pare iz fonda solidarnosti ??

ODGOVORITE
Name

Aleksanndar Pale

18.09.2015 22:24

Da se bogdo gradilo ovako zadnjih deset godina bila bi steta minimalna moze se reci zanemarljiva.BRAVO ZA VODE SRPSKE

ODGOVORITE
Name

velja

21.09.2015 20:29

Samo pun gas! He kakva je to ekipa gore navedena moj narode uh, pa ljudi kod njih je onaj novi padez u Srpskom jeziku veoma izrazen! KORUPTIV ( kome i koliko)!

ODGOVORITE