Реконструкција корита Паљанске Миљацке

У оквиру пројеката хитних мјера заштите од поплава које Јавна установа “Воде Српске” од 2010. године реализује са Владом Републике Српске из средстава Европске инвестиционе банке, данас је у Палама озваничен почетак радова на санацији и регулацији корита ријеке Паљанска Миљацка.

Република Српска 18.09.2015 | 15:14
Реконструкција корита Паљанске Миљацке

Пројекат регулације корита ријеке Паљанска Миљацка обухватиће реконструкцију, односно измјештање дијела корита ове ријеке у дужини од око 540 метара.

“Ради се уклањање наноса, дрвећа, шибља, профилисање корита и радиће се један дио обалоутврде у једном дијелу бетонске призме, а у другом облога са каменом”, истиче директор ЈУ “Воде Српске” Драган Анђелић.

Помоћник директора за економско-правни сектор ЈУ “Воде Српске” Рада Баричанин истакла је да је укупа вриједност овог посла око 600 хиљада марака, а да је планирани рок реализације, уколико временске прилике дозволе, фебруар 2016. године.

Подизвођач радова, предузеће “Романија путеви” спремно је да у планираном року изврши задатак на регулацији корита ријеке Паљанска Миљацка.

Реализацијом овог пројекта завршава се и комплетна регулација корита.

“Више нећемо имати проблема каквих смо до сада имали. Општина Пале је раније имала пројекат и рјешила је имовинске односе, а наш захтјев према Јавној установи “Воде Српске” је позитивно рјешен и захваљујем им се, јер ово заиста за нас значи много”, каже начелник одјељења за урбанизам општине Пале Млађо Ћеремиџић.

У Јавном предузећу “Воде Српске” подсјећају да је ово предузеће у оквиру пројекта хитних мјера заштите од поплава до сада закључило 25 уговора са 46 пројектних мјера, међу којима је и регулација корита Паљанске Миљацке.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мицо

18.09.2015 17:58

Јесу то насе паре из фонда солидарности ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алексанндар Пале

18.09.2015 22:24

Да се богдо градило овако задњих десет година била би стета минимална мозе се реци занемарљива.БРАВО ЗА ВОДЕ СРПСКЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

веља

21.09.2015 20:29

Само пун гас! Хе каква је то екипа горе наведена мој народе ух, па људи код њих је онај нови падез у Српском језику веома изразен! КОРУПТИВ ( коме и колико)!

ОДГОВОРИТЕ