Video: Najgluplje isključenje ikada - Muhamed Bešić?!

Muhamed Bešić - vinovnik možda i najglupljeg isključenja pred krucijalne utakmice za EURO! Prvotimac Evertona pri vođstvu BiH od 3:0 nad Andorom sebi dozvolio da izgubi živce i zaradi crveni karton tako što je protivnika gađao - žvakaćom gumom?!

Fudbal 09.09.2015 | 21:00
Video: Najgluplje isključenje ikada - Muhamed Bešić?!

Svet ga je upoznato na Mundijalu u Brazilu. I Roberto Martinez. Prenoseći utakmicu BiH protiv Argentine u ulozi stručnog komentatora ESPN-a trener Evertona nije krio oduševljenje partijom Muhameda Bešića. Bilo ga je svuda uostalom. Ali ne sumnjamo da ni Martinez, a posebno Mehmed Baždarević sada neće kriti čuđenje zbog nestvarno naivnog poteza 22-godišnjeg zadnjeg veznog.

Jedan od ključnih igrača selekcije Bosne i Hercegovine je naime u 62. minutu susreta sa autsajderima iz Andore uspeo sebi da dozvoli da izgubi živce pri vođstvu Zmajeva od 3:0?! Umesto da iskontroliše emocije Bešić je nečim gađao protivničkog fudbalera - jedni kažu busenom trave, drugi žvakaćom gumom.

Nije ni toliko bitno. Bitno je da Baždarević neće moći da računa na jednog od nosioca igre pred presudne susrete sa Velsom kod kuće i Kiprom na strani. Zato što je Bešić, da ponovimo to još jednom, izgubio živce u meču sa Andorom?!

Možda je time BiH izgubila šanse da se domogne Evropskog prvenstva u Francuskoj. Dva kola pre kraja takmičenja u Grupi B ne može da stigne Velšane, Belgija je na velikih “plus šest“, a ima i bolji skor u međusobnim duelima, Izrael ima mečeve sa Kiprom kod kuće i Crvenim đavolima na strani. Teoretski bi i ova jedna pobeda mogla da mu donese baraž ako BiH ne savlada Vels. Bez Muhameda Bešića, koji je izgubio živce u meču sa Andorom.

Komentari / 0

Ostavite komentar