Marić: Želim da igram Evroligu!

Australijski centar Aleks Marić rekao je da je izabrao dolazak u podgoričku Budućnost jer je to ozbiljan klub sa kojim želi u Evroligu.

Košarka 09.09.2015 | 15:00
Marić: Želim da igram Evroligu!

Marić je kao slobodan igrač stigao u Budućnost nakon što je prošlu sezonu igrao u Španiji i Iranu.

"Budućnost je ozbiljan klub sa velikim ambicijama i očekivanjima i zbog toga sam se odlučio da dođem. Takođe, ja želim da se vratim na neki stari nivo na kom sam bio", rekao je 30-godišnji centar.

Momak iz Sidneja je vrhunac karijere dožoveo pre pet godina u dresu Partizana, a u međuvremenu je često imao problema sa povredama.

"Dobro se osećam, nemam problema sa povredama i u relativno sam dobroj kondiciji. Zadovoljavaju me samo uspesi. Želim da se plasiramo u Evroligu i da osvojimo oba trofeja u Crnoj Gori. Pratim ABA ligu, prošle sezone je klub napravio dobar rezultat, ali sam siguran da može i bolje od toga", rekao je Marić.

Marić je već iskusio igranje u podgoričkoj Morači, koja je veliki adut Budućnosti.

"Kada sam bio u Partizanu uverio sam se da je ovde teško igrati. Kada sam bio član Lokomotive, imao sam problema sa povredom i nisam dolazio u Podgoricu. Tada smo dobili, ali uz dosta problema", zaključio je Marić.

Marić je košarkaško znanje počeo da stiče na univerzitetu Nebraska, 2008. je stigao u Evropu u špansku Granadu, a reputaciju sjajnog centra je stekao u Partizanu u sezoni 2009/2010.

Usledile su dve sezone u Panatinaikosu, a onda epizode u Lokomotivi Kubanj, Makabiju i Galatasaraju.

Komentari / 0

Ostavite komentar