Марић: Желим да играм Евролигу!

Аустралијски центар Алекс Марић рекао је да је изабрао долазак у подгоричку Будућност јер је то озбиљан клуб са којим жели у Евролигу.

Кошарка 09.09.2015 | 15:00
Марић: Желим да играм Евролигу!

Марић је као слободан играч стигао у Будућност након што је прошлу сезону играо у Шпанији и Ирану.

"Будућност је озбиљан клуб са великим амбицијама и очекивањима и због тога сам се одлучио да дођем. Такође, ја желим да се вратим на неки стари ниво на ком сам био", рекао је 30-годишњи центар.

Момак из Сиднеја је врхунац каријере дожовео пре пет година у дресу Партизана, а у међувремену је често имао проблема са повредама.

"Добро се осећам, немам проблема са повредама и у релативно сам доброј кондицији. Задовољавају ме само успеси. Желим да се пласирамо у Евролигу и да освојимо оба трофеја у Црној Гори. Пратим АБА лигу, прошле сезоне је клуб направио добар резултат, али сам сигуран да може и боље од тога", рекао је Марић.

Марић је већ искусио играње у подгоричкој Морачи, која је велики адут Будућности.

"Када сам био у Партизану уверио сам се да је овде тешко играти. Када сам био члан Локомотиве, имао сам проблема са повредом и нисам долазио у Подгорицу. Тада смо добили, али уз доста проблема", закључио је Марић.

Марић је кошаркашко знање почео да стиче на универзитету Небраска, 2008. је стигао у Европу у шпанску Гранаду, а репутацију сјајног центра је стекао у Партизану у сезони 2009/2010.

Уследиле су две сезоне у Панатинаикосу, а онда епизоде у Локомотиви Кубањ, Макабију и Галатасарају.

Коментари / 0

Оставите коментар