US open: Ana odmah ispala, Bojana prošla!

Nepovoljan žreb i poraz Ane Ivanović na startu poslednjeg grend slem turnira sezone. Bojana Jovanovski prošla.

Tenis 31.08.2015 | 20:20
US open: Ana odmah ispala, Bojana prošla!

Polufinale Rolan Garosa ostaće zabeleženo kao bljesak u sezoni punoj razočaranja za Anu Ivanović, bar kad je reč o grend slem turnirima.

Sedma teniserka sveta ove godine je ispala u prvom kolu Australijan opena, drugom kolu Vimbldona i sada u prvom kolu US opena!

Doduše, imala je verovatno najtežu moguću rivalku za ovako ranu fazu takmičenja, Slovakinju Dominiku Cibulkovu koja je samo zbog pauze duge pet meseci pala na 50. mesto WTA liste.

Kada se tome doda Anina nesigurna igra, sa velikim oscilacijama tokom meča, onda poraz rezultatom 3:6, 6:3, 3:6 i nije iznenađenje.

Uteha za srpske ljubitelje tenisa je prolaz Bojane Jovanovski u drugo kolo, nakon sigurne pobede nad Aruabarenom iz Španije - 6:2, 6:2.

Bojanu u sledećem meču čeka okršaj sa Srpkinjom iz Francuske Kristinom Mladenović ili iskusnom Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom.

U konkurenciji tenisera, Novak Đoković u ponedeljak uveče počinje turnir protiv Brazilca Souze.

Šteta za Anu, koja iz već pomenutih razloga nije imala luksuz da postepeno uđe u turnir. Protiv Cibulkove je imala vrlo malo prostora za greške, a ona je iz tog prostora iskoračila.

Slovakinja je u prvom setu bila manje nesigurna, pa je nakon Aninih brejkova za 1:0 i 3:2 preokrenula na 3:4 i onda sa još dva vezana gema stekla vođstvo u setovima.

Ivanović je već u drugom setu bila na ivici kraha, jer je gubila 1:3 i 0:40 na svoj servis! Međutim, pod pritiskom je konačno zaigrala kako ume i može, spasila je sve tri brejk lopte i taj gem bio je uvod u seriju od 5:0, kojom je iznudila treći, odlučujući set.

Počela ga je idealno, brejkom, ali je onda na svoj servis izgubila gem bez osvojenog poena i Cibulkova je to iskoristila da krene u "kontranapad". Povela je čak sa 4:1, Ana je pri 2:4 imala dve vezane prilike za brejk, a kada ih je propustila, bilo je jasno da je oproštaj od US opena neizbežan.

Flašing Medouz nikada nije bio mesto koje povezujemo sa njenim uspesima. Jedno četvrtfinale (2012) je najviše što je uradila na čak 12 nastupa na ovom turniru.

Komentari / 0

Ostavite komentar