УС опен: Ана одмах испала, Бојана прошла!

Неповољан жреб и пораз Ане Ивановић на старту последњег гренд слем турнира сезоне. Бојана Јовановски прошла.

Тенис 31.08.2015 | 20:20
УС опен: Ана одмах испала, Бојана прошла!

Полуфинале Ролан Гароса остаће забележено као бљесак у сезони пуној разочарања за Ану Ивановић, бар кад је реч о гренд слем турнирима.

Седма тенисерка света ове године је испала у првом колу Аустралијан опена, другом колу Вимблдона и сада у првом колу УС опена!

Додуше, имала је вероватно најтежу могућу ривалку за овако рану фазу такмичења, Словакињу Доминику Цибулкову која је само због паузе дуге пет месеци пала на 50. место WТА листе.

Када се томе дода Анина несигурна игра, са великим осцилацијама током меча, онда пораз резултатом 3:6, 6:3, 3:6 и није изненађење.

Утеха за српске љубитеље тениса је пролаз Бојане Јовановски у друго коло, након сигурне победе над Аруабареном из Шпаније - 6:2, 6:2.

Бојану у следећем мечу чека окршај са Српкињом из Француске Кристином Младеновић или искусном Рускињом Светланом Кузњецовом.

У конкуренцији тенисера, Новак Ђоковић у понедељак увече почиње турнир против Бразилца Соузе.

Штета за Ану, која из већ поменутих разлога није имала луксуз да постепено уђе у турнир. Против Цибулкове је имала врло мало простора за грешке, а она је из тог простора искорачила.

Словакиња је у првом сету била мање несигурна, па је након Аниних брејкова за 1:0 и 3:2 преокренула на 3:4 и онда са још два везана гема стекла вођство у сетовима.

Ивановић је већ у другом сету била на ивици краха, јер је губила 1:3 и 0:40 на свој сервис! Међутим, под притиском је коначно заиграла како уме и може, спасила је све три брејк лопте и тај гем био је увод у серију од 5:0, којом је изнудила трећи, одлучујући сет.

Почела га је идеално, брејком, али је онда на свој сервис изгубила гем без освојеног поена и Цибулкова је то искористила да крене у "контранапад". Повела је чак са 4:1, Ана је при 2:4 имала две везане прилике за брејк, а када их је пропустила, било је јасно да је опроштај од УС опена неизбежан.

Флашинг Медоуз никада није био место које повезујемо са њеним успесима. Једно четвртфинале (2012) је највише што је урадила на чак 12 наступа на овом турниру.

Коментари / 0

Оставите коментар