Okupili se "Orlovi", debitanti ponosni!

Fudbalski reprezentativci Srbije okupili su se u SC u Staroj Pazovi uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016.

Fudbal 31.08.2015 | 23:15
Okupili se "Orlovi", debitanti ponosni!

"Orlovi" su nakon kazne zbog uletanja navijača na teren protiv Albanije ostali bez šansi da se plasiraju na EURO, a predstojećeg vikenda očekuju ih dueli sa Jermenijom i Francuskom (prijateljski).

Posebno pažnju na okupljanju privukli su debitanti Uroš Spajić, Marko Petković, Darko Brašanac i Milos Kosanović, koji su ponosni zbog ukazane šanse.

"San svakog čoveka koji se bavi fudbalom jeste da zaduži dres svog nacionalnog tima. Poziv u reprezentaciju je dodatni motiv nas debitanata da igramo još bolje i što više se trudimo", rekao je Spajić.

Srbija u petak od 20:45 dočekuje Jermeniju u Novom Sadu, a potom gostuje u Borduo u ponedeljak.

"Motiva ne sme da manjka, svi znamo koliko je važno da državu predstavimo u najboljem mogućem svetlu. Utakmica s Francuskom biće veliki test i iskustvo za nas. Oni nas poštuju i znaju da ovi naši loši rezultati nisu merilo kvaliteta", kazao je Spajić.

Vezista Partizana Darko Brašanac rekao je da je srećan što je dobio poziv u reprezentaciju u ranoj fazi karijere.

"Reprezentacija je san svakog igrača, a ja sam imao sreće da u ranoj fazi karijere dobijem poziv. Prošao sam sve mlađe kategorije, tu sam više od 10 godina i znam šta znači nositi državni grb na dresu", rekao je 23-godišnji Brašanac.

Desni bek Crvene zvezde Marko Petković rekao je da se ne treba predavati i da treba skupiti snage za nove pobede.

"Svako ko je prvi put pozvan u reprezentaciju ne može da ne bude iznenađen zbog toga. Izuzetno mi je drago i velika mi je čast što ću učiti od Branislava Ivanovića, Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića i ostalih. Nadam se da ću pokazati da sam budućnost reprezentacije", rekao je Petković.

Štoper Mehelena Miloš Kosanović rekao je da je uzbzđen zbog poziva u nacionalni tim.

"Velika mi je čast, srećan sam i daću sve od sebe da se nametnem selektoru i opravdam poziv. Stariji igrači su me pozdravili poželili mi sreću i mislim da će sve biti okej. Potrebno je da svi dokažemo da nije baš tako loša situacija u reprezentaciji", naveo je Kosanović.

Srbiji će kvalfikacioni meč protiv Jermenije 4. septembra u Novom Sadu biti 100. koji igra kao samostalna država.

Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA).

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Roki

31.08.2015 21:21

Ko su ovi?

ODGOVORITE