Окупили се "Орлови", дебитанти поносни!

Фудбалски репрезентативци Србије окупили су се у СЦ у Старој Пазови уочи наставка квалификација за Европско првенство 2016.

Фудбал 31.08.2015 | 23:15
Окупили се "Орлови", дебитанти поносни!

"Орлови" су након казне због улетања навијача на терен против Албаније остали без шанси да се пласирају на ЕУРО, а предстојећег викенда очекују их дуели са Јерменијом и Француском (пријатељски).

Посебно пажњу на окупљању привукли су дебитанти Урош Спајић, Марко Петковић, Дарко Брашанац и Милос Косановић, који су поносни због указане шансе.

"Сан сваког човека који се бави фудбалом јесте да задужи дрес свог националног тима. Позив у репрезентацију је додатни мотив нас дебитаната да играмо још боље и што више се трудимо", рекао је Спајић.

Србија у петак од 20:45 дочекује Јерменију у Новом Саду, а потом гостује у Бордуо у понедељак.

"Мотива не сме да мањка, сви знамо колико је важно да државу представимо у најбољем могућем светлу. Утакмица с Француском биће велики тест и искуство за нас. Они нас поштују и знају да ови наши лоши резултати нису мерило квалитета", казао је Спајић.

Везиста Партизана Дарко Брашанац рекао је да је срећан што је добио позив у репрезентацију у раној фази каријере.

"Репрезентација је сан сваког играча, а ја сам имао среће да у раној фази каријере добијем позив. Прошао сам све млађе категорије, ту сам више од 10 година и знам шта значи носити државни грб на дресу", рекао је 23-годишњи Брашанац.

Десни бек Црвене звезде Марко Петковић рекао је да се не треба предавати и да треба скупити снаге за нове победе.

"Свако ко је први пут позван у репрезентацију не може да не буде изненађен због тога. Изузетно ми је драго и велика ми је част што ћу учити од Бранислава Ивановића, Александра Коларова, Немање Матића и осталих. Надам се да ћу показати да сам будућност репрезентације", рекао је Петковић.

Штопер Мехелена Милош Косановић рекао је да је узбзђен због позива у национални тим.

"Велика ми је част, срећан сам и даћу све од себе да се наметнем селектору и оправдам позив. Старији играчи су ме поздравили пожелили ми срећу и мислим да ће све бити океј. Потребно је да сви докажемо да није баш тако лоша ситуација у репрезентацији", навео је Косановић.

Србији ће квалфикациони меч против Јерменије 4. септембра у Новом Саду бити 100. који игра као самостална држава.

Утакмица ће се играти без присуства публике због казне Европске фудбалске уније (УЕФА).

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Роки

31.08.2015 21:21

Ко су ови?

ОДГОВОРИТЕ