Obradović predstavlja Zvezdinog Tompsona: Nije klasičan Amer!

"Odličan u tranziciji, u 'klouz-aut' situacijama", tvrdi Saša Obradović, ali poručuje: "On ne može da zameni Kalinića".

Košarka 31.08.2015 | 17:40
Obradović predstavlja Zvezdinog Tompsona: Nije klasičan Amer!

Novi košarkaš Crvene zvezde Rajan Tompson voli da popije – šampionski šampanjac!

U poslednje dve sezone u Evropi, ovaj atleta pod obručima bio je prvak zemalja u kojma je igrao – 2014. sa Ostendeom osvojio je Belgiju, 2015. sa Bambergom osvojio je Nemačku.

Sada, pokušaće da to isto uradi i u Srbiji u dresu Crvene zvezde. Upravo tu njegovu vrlinu, da je igrao za šampionske timove i da zna kako se dobijaju utakmice, trener Albe Saša Obradović ističe u prvi plan.

Za one navijače prvaka naše zemlje koji nisu do sada "bacili oko" na Tompsona i to kako igra, "Sport" je razgovarao sa legendom crveno-belih Obradovićem, koji je cele sezone skautirao Bamberg i pripremao svoje igrače da čuvaju Tompsona.

Igru mu je proučio u detalje.

"Tompson je stvarno dobar igrač, koji pokriva pozicije dva i tri. Odličan je u tranziciji, u 'klouz-aut' situacijama, jer preti šutem, sjajan u prodoru...", rekao je Obradović za "Sport" i dodao:

"Ima obe strane, može sebi da iskreira šut. Nije mu odlika 'pik-en-rol' igra, ali može vrlo dobro da odigra odbranu, da čuva igrače na više pozicija. Rajan je definitivno profil igrača koji odgovara treneru Dejanu Radonjiću".

Obradović kaže da je od ranije pratio Tompsona.

"Godinama ga gledam, znam ga i kada je bio kod Đerđe u Ostendeu. Uglavnom je igrao u šampionskim ekipama, zna kako se pobeđuje, kako se igraju velike utakmice", kaže Obradović i dodaje:

"Tompson se vrlo dobro ponaša. Nije problematičan, kao neki Amerikanci. Dakle, reč je o momku za primer. Ne znam mu karakterne osobine, ali zaista je dobar igrač. Mislim da je pravo rešenje za Zvezdu, dovoljno dobar da bude stranac".

Za kraj, Obradović je konstatovao da Zvezda u njemu ne treba da traži naslednika Nikole Kalinića.

"On je više igrač poput Blažiča, nego Dženkinsa, a sigurno je da ne može da menja Kalinića. Kako već rekoh, pokriva pozicije dva ili tri...", ispričao je Obradović za "Sport".

Komentari / 0

Ostavite komentar