Обрадовић представља Звездиног Томпсона: Није класичан Амер!

"Одличан у транзицији, у 'клоуз-аут' ситуацијама", тврди Саша Обрадовић, али поручује: "Он не може да замени Калинића".

Кошарка 31.08.2015 | 17:40
Обрадовић представља Звездиног Томпсона: Није класичан Амер!

Нови кошаркаш Црвене звезде Рајан Томпсон воли да попије – шампионски шампањац!

У последње две сезоне у Европи, овај атлета под обручима био је првак земаља у којма је играо – 2014. са Остендеом освојио је Белгију, 2015. са Бамбергом освојио је Немачку.

Сада, покушаће да то исто уради и у Србији у дресу Црвене звезде. Управо ту његову врлину, да је играо за шампионске тимове и да зна како се добијају утакмице, тренер Албе Саша Обрадовић истиче у први план.

За оне навијаче првака наше земље који нису до сада "бацили око" на Томпсона и то како игра, "Спорт" је разговарао са легендом црвено-белих Обрадовићем, који је целе сезоне скаутирао Бамберг и припремао своје играче да чувају Томпсона.

Игру му је проучио у детаље.

"Томпсон је стварно добар играч, који покрива позиције два и три. Одличан је у транзицији, у 'клоуз-аут' ситуацијама, јер прети шутем, сјајан у продору...", рекао је Обрадовић за "Спорт" и додао:

"Има обе стране, може себи да искреира шут. Није му одлика 'пик-ен-рол' игра, али може врло добро да одигра одбрану, да чува играче на више позиција. Рајан је дефинитивно профил играча који одговара тренеру Дејану Радоњићу".

Обрадовић каже да је од раније пратио Томпсона.

"Годинама га гледам, знам га и када је био код Ђерђе у Остендеу. Углавном је играо у шампионским екипама, зна како се побеђује, како се играју велике утакмице", каже Обрадовић и додаје:

"Томпсон се врло добро понаша. Није проблематичан, као неки Американци. Дакле, реч је о момку за пример. Не знам му карактерне особине, али заиста је добар играч. Мислим да је право решење за Звезду, довољно добар да буде странац".

За крај, Обрадовић је констатовао да Звезда у њему не треба да тражи наследника Николе Калинића.

"Он је више играч попут Блажича, него Џенкинса, а сигурно је да не може да мења Калинића. Како већ рекох, покрива позиције два или три...", испричао је Обрадовић за "Спорт".

Коментари / 0

Оставите коментар