SP: Ivana LETJELA do rekorda i finala!

Bravo! Samo tako i u finalu...

Ostali sportovi 27.08.2015 | 09:30
SP: Ivana LETJELA do rekorda i finala!

Sjajna srpska atletičarka, bronzana sa prethodnog Svetskog prvenstva u Moskvi (2013), srebrna sa prethodnog Evropskog prvenstva u Cirihu (2014) i zlatna sa poslednjeg Dvoranskog prvenstva Evrope u Pragu (2015), plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Pekingu – nacionalnim rekordom!

Ivana Španović nadmašila je konkurenciju i najboljim rezultatom upisala svoje ime u startnu listu za petak, 28. avgust u 15.30 po našem vremenu.

Posle skoka od 6,91, što je novi rekord Srbije (samim tim i rezultat karijere naše atletičarke), možemo samo da kažemo: Ivana, srećno u finalu! Prethodni rekord 25-godišnje Zrenjaninke bio je tri centimetra slabiji.

Ivana je u dvorani letela i do 6,98, ali je njen dosadašnji rekord na otvorenom bio deset centimetara slabiji.

Koliko je Španovićeva "letela" govori i podatak da je norma za finale bila 6,75, a da je u konkurenciji 34 takmičarke prvi naredni rezultat bio 6,87, delo Britanke Lorejn Jugen. Treći rezultat imala je Nemica Malaika Mihambo (6,84).

"Cilj je bio da Ivana što lakše obezbedi ulazak u finale, idealno je kada se norma ostvari već u prvoj seriji. Ono što smo planirali to je Ivana i odradila. Rezultat govori sam za sebe. Borićemo se za najviši plasman", rekao je trener Goran Obradović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

SSSS

27.08.2015 08:48

SREĆNO IVANA, I MOJA DECA TRENIRAJU ATLETIKU I STARIJA OD SVIH DISCIPLINA NAJVIŠE VOLI SKOK U DALJ TAKO DA SE NADAM DA ČE IČI TVOJIM STOPAMA.BOG ČUVA SRBE DOČI ČE I NA NAS RED.SREČNO U FINALU PRATIMO TE IZ SLO.BRAVO SVIM NAŠIM SPORTISTIMA.

ODGOVORITE