СП: Ивана ЛЕТЈЕЛА до рекорда и финала!

Браво! Само тако и у финалу...

Остали спортови 27.08.2015 | 09:30
СП: Ивана ЛЕТЈЕЛА до рекорда и финала!

Сјајна српска атлетичарка, бронзана са претходног Светског првенства у Москви (2013), сребрна са претходног Европског првенства у Цириху (2014) и златна са последњег Дворанског првенства Европе у Прагу (2015), пласирала се у финале Светског првенства у Пекингу – националним рекордом!

Ивана Шпановић надмашила је конкуренцију и најбољим резултатом уписала своје име у стартну листу за петак, 28. август у 15.30 по нашем времену.

После скока од 6,91, што је нови рекорд Србије (самим тим и резултат каријере наше атлетичарке), можемо само да кажемо: Ивана, срећно у финалу! Претходни рекорд 25-годишње Зрењанинке био је три центиметра слабији.

Ивана је у дворани летела и до 6,98, али је њен досадашњи рекорд на отвореном био десет центиметара слабији.

Колико је Шпановићева "летела" говори и податак да је норма за финале била 6,75, а да је у конкуренцији 34 такмичарке први наредни резултат био 6,87, дело Британке Лорејн Југен. Трећи резултат имала је Немица Малаика Михамбо (6,84).

"Циљ је био да Ивана што лакше обезбеди улазак у финале, идеално је када се норма оствари већ у првој серији. Оно што смо планирали то је Ивана и одрадила. Резултат говори сам за себе. Борићемо се за највиши пласман", рекао је тренер Горан Обрадовић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СССС

27.08.2015 08:48

СРЕЋНО ИВАНА, И МОЈА ДЕЦА ТРЕНИРАЈУ АТЛЕТИКУ И СТАРИЈА ОД СВИХ ДИСЦИПЛИНА НАЈВИШЕ ВОЛИ СКОК У ДАЉ ТАКО ДА СЕ НАДАМ ДА ЧЕ ИЧИ ТВОЈИМ СТОПАМА.БОГ ЧУВА СРБЕ ДОЧИ ЧЕ И НА НАС РЕД.СРЕЧНО У ФИНАЛУ ПРАТИМО ТЕ ИЗ СЛО.БРАВО СВИМ НАШИМ СПОРТИСТИМА.

ОДГОВОРИТЕ