Serija A: Janković strelac, kiks Rome, debi Sergeja za Lacio

Fudbaleri Verone i Rome igrali su 1:1 na otvaranju nove sezone Serije A, a strelac za domaći tim bio je srpski fudbaler Boško Janković.

Fudbal 23.08.2015 | 13:00
Serija A: Janković strelac, kiks Rome, debi Sergeja za Lacio

U drugom meču dana Lacio je na svom terenu savladao Bolonju sa 2:1, a poslednjih pola sata za domaće odigrao je Sergej Milinković-Savić, koji je tako debitovao u Seriji A.

Janković je doveo Veronu u vođstvo u 61. minutu, posle asistencije Emila Halfredsona, ali je remi ‘Vučici’ doneo Alesandro Florenci samo pet minuta kasnije.

Srpski fudbaler je tokom priprema bio sjajan u dresu Verone, a u istom ritmu je nastavio i u prvom kolu Serije A, kada je sjajno dočekao projektil Halfredsona i iz prve reagovao i poslao loptu u mrežu Vojčeka Ščensnog.

Međutim, Roma je brzo reagovala, a Florenci je uhvatio odbranu Verone na spavanju i uspeo da izjednači golom sa oko 18 metara.

Janković je odigrao 84 minuta za Veronu, dok je Adem Ljajić na drugoj strani ostao na klupi.

Lacio, koji je i dalje bez povređenog Filipa Đorđevića, bio je superioran u prvom poluvremenu, a pritisak se isplatio u 17. minutu kada je Lukas Bilja precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora posle loše intervencije gostiju.

Samo šest minuta kasnije ’nebeskoplavi’ su duplirali prednost – Rikardo Kišna, 20-godišnjak koji je letos došao iz Ajaksa, primio je loptu posle ubacivanja Kandreve i zatresao je mrežu.

Srpski fudbaler Dušan Basta, koji je odigrao ceo meč za Lacio, sjajno je šutirao nedugo zatim, ali je golman Mirante još bolje intervenisao i sprečio siguran gol. U finišu poluvremena, u 43. minutu, Mankosu je sustigao dugu loptu, dobio duel sa Raduom i vratio je Bolonji nadu.

U nastavku je Lacio i dalje bio bolji, a Milinković-Savić u 62. minutu zamenio je Lulića i dobio je žuti karton na debiju. Propustio je domaćin nekoliko prilika i malo je nedostajalo da bude kažnjen u završnici, ali je golman Beriša odbranio udarac Brigija.

Serija A, prvo kolo
subota, 22. avgust
Verona – Roma 1:1
Lacio – Bolonja 2:1
nedelja, 23. avgust
Juventus – Udineze 18.00
Empoli – Kjevo 20.45
Fiorentina – Milan 20.45
Frozinone – Torino 20.45
Inter – Atalanta 20.45
Palermo – Đenoa 20.45
Sampdorija – Karpi 20.45
Sasuolo – Napoli 20.45

Komentari / 0

Ostavite komentar