Серија А: Јанковић стрелац, кикс Роме, деби Сергеја за Лацио

Фудбалери Вероне и Роме играли су 1:1 на отварању нове сезоне Серије А, а стрелац за домаћи тим био је српски фудбалер Бошко Јанковић.

Фудбал 23.08.2015 | 13:00
Серија А: Јанковић стрелац, кикс Роме, деби Сергеја за Лацио

У другом мечу дана Лацио је на свом терену савладао Болоњу са 2:1, а последњих пола сата за домаће одиграо је Сергеј Милинковић-Савић, који је тако дебитовао у Серији А.

Јанковић је довео Верону у вођство у 61. минуту, после асистенције Емила Халфредсона, али је реми ‘Вучици’ донео Алесандро Флоренци само пет минута касније.

Српски фудбалер је током припрема био сјајан у дресу Вероне, а у истом ритму је наставио и у првом колу Серије А, када је сјајно дочекао пројектил Халфредсона и из прве реаговао и послао лопту у мрежу Војчека Шченсног.

Међутим, Рома је брзо реаговала, а Флоренци је ухватио одбрану Вероне на спавању и успео да изједначи голом са око 18 метара.

Јанковић је одиграо 84 минута за Верону, док је Адем Љајић на другој страни остао на клупи.

Лацио, који је и даље без повређеног Филипа Ђорђевића, био је супериоран у првом полувремену, а притисак се исплатио у 17. минуту када је Лукас Биља прецизно шутирао са ивице казненог простора после лоше интервенције гостију.

Само шест минута касније ’небескоплави’ су дуплирали предност – Рикардо Кишна, 20-годишњак који је летос дошао из Ајакса, примио је лопту после убацивања Кандреве и затресао је мрежу.

Српски фудбалер Душан Баста, који је одиграо цео меч за Лацио, сјајно је шутирао недуго затим, али је голман Миранте још боље интервенисао и спречио сигуран гол. У финишу полувремена, у 43. минуту, Манкосу је сустигао дугу лопту, добио дуел са Радуом и вратио је Болоњи наду.

У наставку је Лацио и даље био бољи, а Милинковић-Савић у 62. минуту заменио је Лулића и добио је жути картон на дебију. Пропустио је домаћин неколико прилика и мало је недостајало да буде кажњен у завршници, али је голман Бериша одбранио ударац Бригија.

Серија А, прво коло
субота, 22. август
Верона – Рома 1:1
Лацио – Болоња 2:1
недеља, 23. август
Јувентус – Удинезе 18.00
Емполи – Кјево 20.45
Фиорентина – Милан 20.45
Фрозиноне – Торино 20.45
Интер – Аталанта 20.45
Палермо – Ђеноа 20.45
Сампдорија – Карпи 20.45
Сасуоло – Наполи 20.45

Коментари / 0

Оставите коментар