SLS: Partizan slavio u Čačku, nula na Banjici, pobjede Metalca i Mladosti

Ubedljivo u egal utakmici. Možda ovo zvuči kao "oksimoron", ali verno opisuje događaje kraj Morave, gde je Borac promašivao šanse, a šampion svoje rutinski pretvarao u golove. Nove povrede crno-belih...Fudbaleri Mladosti i Metalca ostvarili su pobede, dok su Rad i Jagodina igrali bez golova u prvim subotnjim utakmicama sedmog kola Superlige Srbije.

Fudbal 23.08.2015 | 11:00
SLS: Partizan slavio u Čačku, nula na Banjici, pobjede Metalca i Mladosti

Ubedljivo u egal utakmici za prve bodove van Humske ove sezone, tek iz trećeg pokušaja.

Fudbaleri Borca i Partizana odigrali su utakmicu u kojoj je, prema stopostotnim šansama, svaki tim mogao da postigne po četiri gola.

Pred 4.000 pokislih navijača koji su pratili meč u polumraku zbog neadekvatnog osvetljenja, meč 7. kola Superlige završen je rezultatom: Borac – Partizan 1:3 (0:1).

Domaćini, koji su u 30. duel sa crno-belima ušli sa četvrte pozicije na tabeli i tri pobede u prvih šest kola, prvu šansu u gol pretvorili su tek kada je na semaforu pisalo 0:3 i taj rezultat pokazao je trenutnu razliku između dva tima – kvalitet u završnici nedvosmisleno je na strani tima Zorana Milinkovića, koji u Čačku nije mogao da računa na Andriju Živkovića, Darka Brašanca, Abubakara Oumarua i Miroslava Vulićevića, odnosno koji je odlučio da "odmori" Valerija Božinova.

I to mu se isplatilo jer je domaćina, u periodu prilično neinventivne i spore igre prvaka Srbije, neočekivanim projektilom "otvorio" Nikola Trujić.

Trener Borca i bivši strateg Crvene zvezde Nenad Lalatović imaće za čim da žali, jer je dobro postavio utakmicu, iz pokretljive defanzive Borac je prvi stigao do stopostotne šanse, ali ju je u mrak poslao bivši partizanovac Filip Knežević, posle čega je kazna bila surova.

Grupi povređenih igrača između dva meča sa BATE Borisovim, a to će sigurno zabrinuti Milinkovića, pridružili su se Fabrisio i mladi Saša Lukić koji je trećim golom na meču dotukao nade "zebri" da bi mogle da naprave preokret.

Trener Partizana Milinković priznao je posle meča da je bilo slabosti i kikseva u odbrani, što u otvorenoj igri, što posle grešaka, ali ih je delom pripisao i lošem terenu i napomenuo da su njegovi defanzivci pod pritiskom. Ali, ruku na srce, odbrana Partizana jeste više puta ispala tokom dinamičnih 90 minuta igre sa borbenim Čačanima i to je nešto na čemu će Milinković morati da poradi do srede uveče i, složiće se mnogi, meča sezone za klub iz Humske.

Čekajući BATE Borisov, partizanovci će čekati i vesti o povredama ključnih igrača, pre svih Fabrisija za kojeg se i dalje ne zna o kakvom stepenu povrede se radi, a stručni štab imaće malo vremena za korekcije u igri poslednje linije odbrane. Međutim, ono što je u ovom trenutku najvažnije za crno-bele je činjenica da prekinut niz poraza van Humske, započet u Novom Pazaru, a nastavljen u Novom Sadu i Borisovu.

GOLOVI

Neverovatnim golom Nikole Trujića u 38. minutu, udarcem koji je zatekao sve na stadionu, crno-beli su stigli do vođstva nakon perioda igre u kom su bili nadigrani. Sjajan gol Trujića, zaista! Čim je igra u drugom delu nastavljena, u 49. minutu, Gregor Balažic uspeo je u gužvi posle kornera Stefana Babovića da "ćušne" loptu u mrežu Vladimira Bajića.

I Bajić i odbrana Borca bili su nespremni za ovaj prekid crno-belih, tim pre što je centaršut Babovića iz kornera u međuvremenu "zakačio" i strelac prvog gola, Trujić.

Mladi Saša Lukić kaznio je golom u 71. minutu novu kolosalnu šansu koju Borac nije iskoristio i tek tada, na 0:3, Čačani su uspeli da postignu gol. Uradio je to već u 72. minutu Filip Knežević, koji je pre toga promašio dve velike, velike prilike.

SASTAVI

Trener domaćih Nenad Lalatović izveo je trenutno najjači sastav, dok njegov kolega Milinković, posle žestoke borbe u Belorusiji u utorak uveče, nije imao tu privilegiju. U startnih 11 "Parnog valjka" nije bilo ni Brašanca, ni Živkovića, ni Oumarua, ni Vulićevića (povrede/umor), a izostavljen je i Božinov, koji je često kritikovan u javnosti zbog loše forme.

U špicu su prvi put ove sezone zaigrali zajedno zlatni "orlić" Ivan Šaponjić i novajlija Trujić, koji je do sada uglavnom ulazio sa klupe.

Borac je sezonu počeo s tri pobede, potom vezao dva poraza, da bi pre sedam dana u finišu utakmice u Lučanima ostao bez tri boda, nakon što je Mladost izjednačila.

Metalac je bio ubedljiv na gostovanju Spartaku u Subotici sa 3:0, dok je Mladost pobedila OFK Beograd, takođe kao gost, sa 1:0.

Tim iz Gornjeg Milanovca je protiv Spartaka u vođstvo došlao preko Luke Merdovića u 33. minutu, Igor Stanojević je udvostručio prednost u prvom minutu drugog poluvremena. Konačan rezultat samo minut kasnije postavio je Aleksandar Sedlar za treći trijumf Metalca od početka sezone, a treći poraz Subotičana.

Mladost je na Karaburmi došla do druge pobede u Superligi, a junak je bio Ivan Rogač, koji je postigao jedini gol na utakmici u osmom minutu.

U prvoj utakmici kola, Radnički iz Niša i Radnik su u petak igrali 1:1, a u subotu se sastaju još Borac i Partizan. Ostale utakmice kola igraju se u nedelju od 19 časova, a sastaju se Crvena zvezda i Javor, Vojvodina i Novi Pazar, odnosno Voždovac i Čukarički.

Superliga Srbije, sedmo kolo
petak, 21. avgust
Radnički – Radnik 1:1
subota, 22. avgust
OFK Beograd – Mladost 0:1
Rad – Jagodina 0:0
Spartak – Metalac 0:3
Borac – Partizan 1:3
nedelja, 23. avgust
Crvena zvezda – Javor 19.00
Vojvodina – Novi Pazar 19.00
Voždovac – Čukarički 19.00

Tabela:
1. Javor 6 5 0 1 9:3 15
2. Crvena zvezda 6 4 2 0 15:6 14
3. Partizan 6 4 0 2 19:8 12
4. Radnički 7 3 3 1 7:4 12
5. Borac 7 3 1 3 7:7 10
6. Vojvodina 5 3 1 1 9:9 10
7. Novi Pazar 6 2 3 1 8:7 9
8. Metalac 7 2 3 2 7:9 9
9. Rad 6 2 2 2 9:9 8
10. Mladost 7 2 2 3 9:10 8
11. Čukarički 6 2 1 3 7:6 7
12. OFK Beograd 7 2 0 5 8:12 6
13. Spartak 7 1 3 3 3:7 6
14. Radnik 7 1 3 3 5:12 6
15. Voždovac 6 1 2 3 6:8 5
16. Jagodina 6 0 2 4 1:12 2

Komentari / 0

Ostavite komentar