СЛС: Партизан славио у Чачку, нула на Бањици, побједе Металца и Младости

Убедљиво у егал утакмици. Можда ово звучи као "оксиморон", али верно описује догађаје крај Мораве, где је Борац промашивао шансе, а шампион своје рутински претварао у голове. Нове повреде црно-белих...Фудбалери Младости и Металца остварили су победе, док су Рад и Јагодина играли без голова у првим суботњим утакмицама седмог кола Суперлиге Србије.

Фудбал 23.08.2015 | 11:00
СЛС: Партизан славио у Чачку, нула на Бањици, побједе Металца и Младости

Убедљиво у егал утакмици за прве бодове ван Хумске ове сезоне, тек из трећег покушаја.

Фудбалери Борца и Партизана одиграли су утакмицу у којој је, према стопостотним шансама, сваки тим могао да постигне по четири гола.

Пред 4.000 покислих навијача који су пратили меч у полумраку због неадекватног осветљења, меч 7. кола Суперлиге завршен је резултатом: Борац – Партизан 1:3 (0:1).

Домаћини, који су у 30. дуел са црно-белима ушли са четврте позиције на табели и три победе у првих шест кола, прву шансу у гол претворили су тек када је на семафору писало 0:3 и тај резултат показао је тренутну разлику између два тима – квалитет у завршници недвосмислено је на страни тима Зорана Милинковића, који у Чачку није могао да рачуна на Андрију Живковића, Дарка Брашанца, Абубакара Оумаруа и Мирослава Вулићевића, односно који је одлучио да "одмори" Валерија Божинова.

И то му се исплатило јер је домаћина, у периоду прилично неинвентивне и споре игре првака Србије, неочекиваним пројектилом "отворио" Никола Трујић.

Тренер Борца и бивши стратег Црвене звезде Ненад Лалатовић имаће за чим да жали, јер је добро поставио утакмицу, из покретљиве дефанзиве Борац је први стигао до стопостотне шансе, али ју је у мрак послао бивши партизановац Филип Кнежевић, после чега је казна била сурова.

Групи повређених играча између два меча са БАТЕ Борисовим, а то ће сигурно забринути Милинковића, придружили су се Фабрисио и млади Саша Лукић који је трећим голом на мечу дотукао наде "зебри" да би могле да направе преокрет.

Тренер Партизана Милинковић признао је после меча да је било слабости и киксева у одбрани, што у отвореној игри, што после грешака, али их је делом приписао и лошем терену и напоменуо да су његови дефанзивци под притиском. Али, руку на срце, одбрана Партизана јесте више пута испала током динамичних 90 минута игре са борбеним Чачанима и то је нешто на чему ће Милинковић морати да поради до среде увече и, сложиће се многи, меча сезоне за клуб из Хумске.

Чекајући БАТЕ Борисов, партизановци ће чекати и вести о повредама кључних играча, пре свих Фабрисија за којег се и даље не зна о каквом степену повреде се ради, а стручни штаб имаће мало времена за корекције у игри последње линије одбране. Међутим, оно што је у овом тренутку најважније за црно-беле је чињеница да прекинут низ пораза ван Хумске, започет у Новом Пазару, а настављен у Новом Саду и Борисову.

ГОЛОВИ

Невероватним голом Николе Трујића у 38. минуту, ударцем који је затекао све на стадиону, црно-бели су стигли до вођства након периода игре у ком су били надиграни. Сјајан гол Трујића, заиста! Чим је игра у другом делу настављена, у 49. минуту, Грегор Балажиц успео је у гужви после корнера Стефана Бабовића да "ћушне" лопту у мрежу Владимира Бајића.

И Бајић и одбрана Борца били су неспремни за овај прекид црно-белих, тим пре што је центаршут Бабовића из корнера у међувремену "закачио" и стрелац првог гола, Трујић.

Млади Саша Лукић казнио је голом у 71. минуту нову колосалну шансу коју Борац није искористио и тек тада, на 0:3, Чачани су успели да постигну гол. Урадио је то већ у 72. минуту Филип Кнежевић, који је пре тога промашио две велике, велике прилике.

САСТАВИ

Тренер домаћих Ненад Лалатовић извео је тренутно најјачи састав, док његов колега Милинковић, после жестоке борбе у Белорусији у уторак увече, није имао ту привилегију. У стартних 11 "Парног ваљка" није било ни Брашанца, ни Живковића, ни Оумаруа, ни Вулићевића (повреде/умор), а изостављен је и Божинов, који је често критикован у јавности због лоше форме.

У шпицу су први пут ове сезоне заиграли заједно златни "орлић" Иван Шапоњић и новајлија Трујић, који је до сада углавном улазио са клупе.

Борац је сезону почео с три победе, потом везао два пораза, да би пре седам дана у финишу утакмице у Лучанима остао без три бода, након што је Младост изједначила.

Металац је био убедљив на гостовању Спартаку у Суботици са 3:0, док је Младост победила ОФК Београд, такође као гост, са 1:0.

Тим из Горњег Милановца је против Спартака у вођство дошлао преко Луке Мердовића у 33. минуту, Игор Станојевић је удвостручио предност у првом минуту другог полувремена. Коначан резултат само минут касније поставио је Александар Седлар за трећи тријумф Металца од почетка сезоне, а трећи пораз Суботичана.

Младост је на Карабурми дошла до друге победе у Суперлиги, а јунак је био Иван Рогач, који је постигао једини гол на утакмици у осмом минуту.

У првој утакмици кола, Раднички из Ниша и Радник су у петак играли 1:1, а у суботу се састају још Борац и Партизан. Остале утакмице кола играју се у недељу од 19 часова, а састају се Црвена звезда и Јавор, Војводина и Нови Пазар, односно Вождовац и Чукарички.

Суперлига Србије, седмо коло
петак, 21. август
Раднички – Радник 1:1
субота, 22. август
ОФК Београд – Младост 0:1
Рад – Јагодина 0:0
Спартак – Металац 0:3
Борац – Партизан 1:3
недеља, 23. август
Црвена звезда – Јавор 19.00
Војводина – Нови Пазар 19.00
Вождовац – Чукарички 19.00

Табела:
1. Јавор 6 5 0 1 9:3 15
2. Црвена звезда 6 4 2 0 15:6 14
3. Партизан 6 4 0 2 19:8 12
4. Раднички 7 3 3 1 7:4 12
5. Борац 7 3 1 3 7:7 10
6. Војводина 5 3 1 1 9:9 10
7. Нови Пазар 6 2 3 1 8:7 9
8. Металац 7 2 3 2 7:9 9
9. Рад 6 2 2 2 9:9 8
10. Младост 7 2 2 3 9:10 8
11. Чукарички 6 2 1 3 7:6 7
12. ОФК Београд 7 2 0 5 8:12 6
13. Спартак 7 1 3 3 3:7 6
14. Радник 7 1 3 3 5:12 6
15. Вождовац 6 1 2 3 6:8 5
16. Јагодина 6 0 2 4 1:12 2

Коментари / 0

Оставите коментар