Podrška Evi Karneiro i od FIFA-e!

Šef medicinskog tima FIFA Jirži Dvoržak stao je u odbranu lekarke Čelsija Eve Karneiro koju je menadžer Žoze Murinjo suspendovao.

Fudbal 23.08.2015 | 15:40
Podrška Evi Karneiro i od FIFA-e!

Murinjo je suspendovao Karneiro i fizioterapeuta Džna Firna sa utakmice protiv Mančester Sitija prošle nedelje, jer je bio nezadovoljan pošto su oni istrčali na teren kako bi ukazali pomoć Edenu Azaru u nadoknadi vremena utakmice protiv Svonsija, odigrane pre dve nedelje, koja je završena 2:2.

Čelsi je bio se devetoricom igrača na terenu tokom pružanja pomoći Azaru, pošto je prethodno u 52. minutu crveni karton dobo golman Tibo Kurtoa.

"Kada se radi o lekarskoj dijagnozi, trener se tu ne pita", rekao je Dvoržak za nedeljnik FIFA.

On je naglasio da lekari ne smeju da dozvole da se treneri mešaju u njihov posao.

"FIFA će uvek podržati stav lekarskog tima. Ukoliko bismo pustili trenere da intervenišu, omogućićemo situaciju u kojoj igrači mogu da imaju ozbiljne zdravstvene probleme zbog nedostatka medicinske nege", rekao je Dvoržak.

On je naglasio da će u svakom slučaju za medicinske posledice uvek odgovoran biti lekar, a ne trener.

"Medicinski tim prevashodno mora da vodi računa o zdravlju igrača", rekao je Dvoržak.

Murinjo je posle utakmice sa Svonsijem rekao da su Karneiro i Firn reagovali "impulsivno i naivno" i da su time pokazali da se ne razumeju u fudbalsku igru.

Njegovo ponašanje izazvalo je kriticku reakciju nekoliko grupa koje predstavljaju medicinske profesionalce u engleskom fudbalu, uključujući i Grupu doktora Premijer lige, kao i Medicinsku fudbalsku asocijaciju.

Komentari / 0

Ostavite komentar