Подршка Еви Карнеиро и од ФИФА-е!

Шеф медицинског тима ФИФА Јиржи Дворжак стао је у одбрану лекарке Челсија Еве Карнеиро коју је менаџер Жозе Мурињо суспендовао.

Фудбал 23.08.2015 | 15:40
Подршка Еви Карнеиро и од ФИФА-е!

Мурињо је суспендовао Карнеиро и физиотерапеута Џна Фирна са утакмице против Манчестер Ситија прошле недеље, јер је био незадовољан пошто су они истрчали на терен како би указали помоћ Едену Азару у надокнади времена утакмице против Свонсија, одигране пре две недеље, која је завршена 2:2.

Челси је био се деветорицом играча на терену током пружања помоћи Азару, пошто је претходно у 52. минуту црвени картон добо голман Тибо Куртоа.

"Када се ради о лекарској дијагнози, тренер се ту не пита", рекао је Дворжак за недељник ФИФА.

Он је нагласио да лекари не смеју да дозволе да се тренери мешају у њихов посао.

"ФИФА ће увек подржати став лекарског тима. Уколико бисмо пустили тренере да интервенишу, омогућићемо ситуацију у којој играчи могу да имају озбиљне здравствене проблеме због недостатка медицинске неге", рекао је Дворжак.

Он је нагласио да ће у сваком случају за медицинске последице увек одговоран бити лекар, а не тренер.

"Медицински тим превасходно мора да води рачуна о здрављу играча", рекао је Дворжак.

Мурињо је после утакмице са Свонсијем рекао да су Карнеиро и Фирн реаговали "импулсивно и наивно" и да су тиме показали да се не разумеју у фудбалску игру.

Његово понашање изазвало је критицку реакцију неколико група које представљају медицинске професионалце у енглеском фудбалу, укључујући и Групу доктора Премијер лиге, као и Медицинску фудбалску асоцијацију.

Коментари / 0

Оставите коментар