Poraz Srpkinja na startu Svjetskog kupa od Kine!

Ženska odbojkaša reprezentacija porazom je otpočela svoje učešće na Svetskom kupu u Japanu, izgubivši od Kine sa 1-3, po setovima 25:19, 23:25, 15:25, 19:25.

Ostali sportovi 23.08.2015 | 10:20
Poraz Srpkinja na startu Svjetskog kupa od Kine!

Kineskinje su dominirale u bloku, čak 14 poena su tako osvojile, a njihove suparnice svega tri, što je uz čak 23 greške srpske selekcije bilo više nego dovoljno za preokret.

Sa 21 poenom najefikasnija u našoj reprezentaciji bila je Brankica Mihajlović, koja je sa Majom Ognjenović, Jelenom Nikolić, Jovanom Stevanović, Milenom Rašić, Tijanom Bošković i liberom Silvijom Popović činila startnu postavu. Selektor Zoran Terzić, počev od trećeg seta, u igru je uvodio i Anu Bjelicu, Stefanu Veljković, Bojanu Živković, Tijanu Malešević, koja je četvrti set započela kao starter, i Bjanku Bušu.

Na Svetskom Kupu učestvuje 12 selekcija, a plasman na Olimijske igre izboriće dve prvoplasirane ekipe.

Srbija će u Japanu odigrati 11 utakmica za 15 dana, a naredni rival biće im selekcija SAD, u nedelju od 11.30 po srednjeevropskom vremenu.

Naše odbojkašice će u prvoj rundi igrati u Macumotou još i sa Peruom, Alžirom i Korejom, zatim će u drugoj rundi, u Sendaiju, odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom, Rusijom i Japanom, a u trećoj u Komakiju sa Kubom, Kenijom i Argentinom.

Komentari / 0

Ostavite komentar