Пораз Српкиња на старту Свјетског купа од Кине!

Женска одбојкаша репрезентација поразом је отпочела своје учешће на Светском купу у Јапану, изгубивши од Кине са 1-3, по сетовима 25:19, 23:25, 15:25, 19:25.

Остали спортови 23.08.2015 | 10:20
Пораз Српкиња на старту Свјетског купа од Кине!

Кинескиње су доминирале у блоку, чак 14 поена су тако освојиле, а њихове супарнице свега три, што је уз чак 23 грешке српске селекције било више него довољно за преокрет.

Са 21 поеном најефикаснија у нашој репрезентацији била је Бранкица Михајловић, која је са Мајом Огњеновић, Јеленом Николић, Јованом Стевановић, Миленом Рашић, Тијаном Бошковић и либером Силвијом Поповић чинила стартну поставу. Селектор Зоран Терзић, почев од трећег сета, у игру је уводио и Ану Бјелицу, Стефану Вељковић, Бојану Живковић, Тијану Малешевић, која је четврти сет започела као стартер, и Бјанку Бушу.

На Светском Купу учествује 12 селекција, а пласман на Олимијске игре избориће две првопласиране екипе.

Србија ће у Јапану одиграти 11 утакмица за 15 дана, а наредни ривал биће им селекција САД, у недељу од 11.30 по средњеевропском времену.

Наше одбојкашице ће у првој рунди играти у Мацумотоу још и са Перуом, Алжиром и Корејом, затим ће у другој рунди, у Сендаију, одмерити снаге са Доминиканском Републиком, Русијом и Јапаном, а у трећој у Комакију са Кубом, Кенијом и Аргентином.

Коментари / 0

Оставите коментар