Pseći parking

Uporne tropske vrućine nedeljama su mučile Poljsku. Viđene su i dramatične scene kada su prolaznici razbijali prozore automobila spasavajući smrti ostavljene pse. Zato su trgovci u Poznanju odlučili da se pobrinu za kućne ljubimce svojih mušterija i otvore prvi parking za pse!

Zanimljivosti 22.08.2015 | 11:46
Pseći parking

Parking ispred tržnog centra „Franovo“ sastoji se od četiri kućice za pse sa malim ograđenim ispustom, a svaka kućica ima i činiju sa vodom koju zaposleni u tržnom centru redovno menjaju, javlja Beta.

Parking-kućice za pse smeštene su u hladovini u prostor pod nadstrešnicom, a psi se za njih „parkiraju“ povocima sa specijalnim ključem kako niko osim vlasnika ne bi mogao da ih odvede.

„Naša inicijativa je reakcija na pse pozatvarane na vrućini u automobilima ili ostavljene vezane ispred centra bez vode i na suncu“, rekao je za današnju Gazetu viborču Pšemislav Juskovjak iz „Ikea Poljska“, koja ima prodavnicu u tom tržnom centru.


U jeku tropskih vrućina u julu neki tržni centri omogućili su Poljacima da u tržni centar uvode i svoje pse, da se i oni rashlade, ali psi uglavnom ne mogu i dalje da uđu u većinu radnji u centrima.

RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar