Псећи паркинг

Упорне тропске врућине недељама су мучиле Пољску. Виђене су и драматичне сцене када су пролазници разбијали прозоре аутомобила спасавајући смрти остављене псе. Зато су трговци у Познању одлучили да се побрину за кућне љубимце својих муштерија и отворе први паркинг за псе!

Занимљивости 22.08.2015 | 11:46
Псећи паркинг

Паркинг испред тржног центра „Франово“ састоји се од четири кућице за псе са малим ограђеним испустом, а свака кућица има и чинију са водом коју запослени у тржном центру редовно мењају, јавља Бета.

Паркинг-кућице за псе смештене су у хладовини у простор под надстрешницом, а пси се за њих „паркирају“ повоцима са специјалним кључем како нико осим власника не би могао да их одведе.

„Наша иницијатива је реакција на псе позатваране на врућини у аутомобилима или остављене везане испред центра без воде и на сунцу“, рекао је за данашњу Газету виборчу Пшемислав Јусковјак из „Икеа Пољска“, која има продавницу у том тржном центру.


У јеку тропских врућина у јулу неки тржни центри омогућили су Пољацима да у тржни центар уводе и своје псе, да се и они расхладе, али пси углавном не могу и даље да уђу у већину радњи у центрима.

РТС

Коментари / 0

Оставите коментар