Ovaj čovjek je stvarno pravi MAG za transfere!!!

Zdravko Mamić umetnik za izvlačenje para velikim klubovima! Zdravko Mamić, fudbalski menadžer i alfa i omega u Fudbalskom klubu Dinamo, definitivno važi za jednog od najvećih biznismena u ovom sportu, pogotovo kada treba izvući novac od velikih klubova za svoje igrače.

Fudbal 21.08.2015 | 08:00
Ovaj čovjek je stvarno pravi MAG za transfere!!!

Nakon što se danas pojavila vest da je Mamić uspeo da "izvuče" 10 miliona evra Seltiku za Jozea Šimunovića, mi smo odlučili da se osvrnemo na neke od njegovih najvećih transfera.

Luka Modrić

Sada uzdanica Real Madrida koja je besplatno došla u Dinamo iz Zadra kada je imao nepunih 17 godina. Dugo je Totenhem pregovarao o njegovim uslugama sa zagrebačkim klubom, a na kraju su morali da inkasiraju 21 milion evra za njegov prelazak u London.

Eduardo da Silva

Špic Dinama i Hrvatske reprezentacije je takođe došao besplatno u prestonicu još sa 16 godina, a za njega se najviše interesovao Arsenal, koji je i uplatio na račun Dinama 13.5 miliona evra.

Vedran Ćorluka

Još jedno dete Dinama, koji je otišao istog leta kao Eduardo da Silva, s tim što su štopera kupili čelnici Mančester sitija za sumu od oko 12 miliona evra.

Mateo Kovačić

Real Madrid je pre samo par dana izdvojio 35 miliona evra za njegove usluge, a ovaj 21-godišnjak je kupljen iz Dinama za 11 miliona evra.

Dejan Lovren

Prodaja ovog štopera za izuzetno visoku cifru od osam miliona evra je bila i te kako iznenađujuća za navijače Dinama, koji nisu mogli da veruju da bi Lion dao toliku cifru za njega.

Boško Balaban

Prodaja ovog igrača je ujedno bio i prvi veliki posao Zdravka Mamića. Doveden je besplatno iz Rijeke u Dinamo, a samo godinu dana kasnije je otišao u Aston Vilu za 7.8 miliona evra.

Mario Mandžukić

Talentovani napadač je došao u Dinamo za 1.5 milion evra i predstavljao je veliko pojačanje za modre. Ipak tri godine kasnije ga je kupio Volsburg za šest miliona evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar