Titule za Nišikorija, Stivens i Kerberovu!

Kei Nišikori i Sloun Stivens osvojili su turnire u Vašingtonu, dok je Anđelika Kerber slavila u Stenfordu.

Tenis 10.08.2015 | 15:05
Titule za Nišikorija, Stivens i Kerberovu!

Japanac je posle novog preokreta savladao Džona Iznera 4:6, 6:4, 6:4 i osvojio desetu titulu u karijeri.

Amerikanca Stivens je pregazila Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu 6:1, 6:2, za prvi trofej u karijeri, dok je Nemica Kerber nadigrala Čehinju Karolinu Pliškovu 6:3, 5:7, 6:4.

Nišikori je imao dosta problema sa Iznerovim servisom u prvom setu, Amerikanac je imao osam as udaraca, kojima je dodao sedam forhend vinera, te stigao na korak od pobede.

Međutim, Japanac je u drugom popravio svoj servis, bio je perfektan u prvom, "šetao" je Iznera po celom terenu, i tako stigao do izjednačenja.

U trećem setu Izner je dao sve od sebe da servis "projektilima" razbije rivala, slao je loptice brzinom od skoro 200 km na čas, ali je Japanac odoleo i na kraju on podigao obe ruke u vazduh.

U ženskoj konkurenciji, do prve WTA titule stigla je 22-godišnja Sloun Stivens. Devojka koju smatraju naslednicom Serene Vilijams je na impresivan način došla do finala, gde je potvrdila dominaciju i bez izgubljenog seta osvojila trofej.

Krenula je furiozno, povela 3:0, osvojivši 15 od 21 poena u prvih deset minuta meča, i nije stala. Pet puta je oduzela servis Ruskinji, nije iskoristila samo jedan brejk poen, te meč završila sa samo devet grešaka.

Sada novinari više ne mogu da smatraju Stivensovu za najbolju teniserku bez WTA titule.

"Ništa mi nije poklonjeno. Morala sam naporno da radim za sve. Lepo je što se sve isplatilo, sada konačno mogu da kažem da sam osvojila turnir. Sve se dogodi kada treba da se dogodi", rekla je Stivensova.

Na turniru u Stenfordu finale se igralo u tri seta, a do titule je stigla Kerberova, koja se tako izjednačila sa Serenom Vilijams po broju trofeja ove sezone.

Nemica je nadigrala Čehinju Pliškovu, na mestu gde je prošle sezone poražena upravo od Vilijamsove. Tako je stigla do četvrte krune u 2015. godini.

Finale je donelo žestok obračun Kerberove i Pliškove, iako nijedna nije bila u potpunosti zdrava. Nemica je ralativno lako dobila prvi set, Čehinja je osvojila samo četiri od 13 poena na prvom servisu, pa je rivalka imala sedam brejk šansi.

Sve se preokrenulo u drugom, Kerberovoj se "raspao" srrvis, imala je samo 38% uspešnosti prvog, dok je Pliškova bila na 100, ali je povreda usporila.

Kerberova je brejkom, šestim uzastopnim u setu, izjednačila na 5:5, ali Čehinja odmah uzvraća, te konačno dobija set.

Međutim, skočni zglob je nastavio da muči Pliškovu, koja i pored brejka za 2:1 u trećem setu gubi snagu, pa Nemica preokreće rezultat i dobija meč posle duple servis greške rivalke.

Komentari / 0

Ostavite komentar