Титуле за Нишикорија, Стивенс и Керберову!

Кеи Нишикори и Слоун Стивенс освојили су турнире у Вашингтону, док је Анђелика Кербер славила у Стенфорду.

Тенис 10.08.2015 | 15:05
Титуле за Нишикорија, Стивенс и Керберову!

Јапанац је после новог преокрета савладао Џона Изнера 4:6, 6:4, 6:4 и освојио десету титулу у каријери.

Американца Стивенс је прегазила Рускињу Анастасију Пављученкову 6:1, 6:2, за први трофеј у каријери, док је Немица Кербер надиграла Чехињу Каролину Плишкову 6:3, 5:7, 6:4.

Нишикори је имао доста проблема са Изнеровим сервисом у првом сету, Американац је имао осам ас удараца, којима је додао седам форхенд винера, те стигао на корак од победе.

Међутим, Јапанац је у другом поправио свој сервис, био је перфектан у првом, "шетао" је Изнера по целом терену, и тако стигао до изједначења.

У трећем сету Изнер је дао све од себе да сервис "пројектилима" разбије ривала, слао је лоптице брзином од скоро 200 км на час, али је Јапанац одолео и на крају он подигао обе руке у ваздух.

У женској конкуренцији, до прве WТА титуле стигла је 22-годишња Слоун Стивенс. Девојка коју сматрају наследницом Серене Вилијамс је на импресиван начин дошла до финала, где је потврдила доминацију и без изгубљеног сета освојила трофеј.

Кренула је фуриозно, повела 3:0, освојивши 15 од 21 поена у првих десет минута меча, и није стала. Пет пута је одузела сервис Рускињи, није искористила само један брејк поен, те меч завршила са само девет грешака.

Сада новинари више не могу да сматрају Стивенсову за најбољу тенисерку без WТА титуле.

"Ништа ми није поклоњено. Морала сам напорно да радим за све. Лепо је што се све исплатило, сада коначно могу да кажем да сам освојила турнир. Све се догоди када треба да се догоди", рекла је Стивенсова.

На турниру у Стенфорду финале се играло у три сета, а до титуле је стигла Керберова, која се тако изједначила са Сереном Вилијамс по броју трофеја ове сезоне.

Немица је надиграла Чехињу Плишкову, на месту где је прошле сезоне поражена управо од Вилијамсове. Тако је стигла до четврте круне у 2015. години.

Финале је донело жесток обрачун Керберове и Плишкове, иако ниједна није била у потпуности здрава. Немица је ралативно лако добила први сет, Чехиња је освојила само четири од 13 поена на првом сервису, па је ривалка имала седам брејк шанси.

Све се преокренуло у другом, Керберовој се "распао" сррвис, имала је само 38% успешности првог, док је Плишкова била на 100, али је повреда успорила.

Керберова је брејком, шестим узастопним у сету, изједначила на 5:5, али Чехиња одмах узвраћа, те коначно добија сет.

Међутим, скочни зглоб је наставио да мучи Плишкову, која и поред брејка за 2:1 у трећем сету губи снагу, па Немица преокреће резултат и добија меч после дупле сервис грешке ривалке.

Коментари / 0

Оставите коментар