Kako uopšte opstaje srpski vaterpolo?!

Posle još jednog zlata na velikim vaterpolo takmičenjima opet se, u skladu s ulaganjima u taj sport, postavlja pitanje kako?

Ostali sportovi 09.08.2015 | 21:20
Kako uopšte opstaje srpski vaterpolo?!

Bivši vaterpolo asovi poručuju da su današnji rezultati posledica davno postavljenih pravila i da je došlo vreme da se osnuje poseban fond za one koji takav tretman zaslužuju.

"Zaslugu za ove rezultate imaju ljudi koji su postavili bazu pre 20-30 godina. Na kontu toga imamo ozbiljnu školu. Savez nije ozbiljna organizacija, klubovi propadaju decenijama", rekao je Aleksandar Ćirić.

Mi njima poneki dinar i amaterski odnos, oni nama potpunu predanost obavezama i zlato. Niko ne zna odgovor na pitanje kada će se konstatni uspeh na reprezentativnom nivou biti logična posledica stanja u srpskom vaterpolu. Svi ulažu mnogo više da bi prekinuli zlatni srpski kontinuitet i za sada nekim čudom u tome ne uspevaju.

"Ne mogu da kažem da država i grad Beograd nisu prepoznali rezultate. Sve što su rekli gradski sekretar za sport i ministartvo je tačno, ulaže se u klubove. Ali mislim da je potrebno razmisliti o posebnom fondu za sport u koji vredi ulagali, kao vaterpoli", rekao je Nikola Kuljača.

Pitamo se kakvu bi tek titulu srpski vaterpolisti poneli, kada bi se recimo Mesi odrekao samo polovine jedne plate u njihovu korist. Toliko je otprilike dovoljno da se pokriju zarade u kompletnoj vaterpolo ligi. Međutim, ulaganje u kontinuitetu ne postoji, samo ovde važi pravilo da je od pehara lige šampiona do gašenja kluba put veoma kratak.

"Problem je što u Srbiji ne postoji olakšica za onoga ko ulaže u sport. Zbog toga sponzori nemaju interes da ulažu. U marketingu nema sportista", istakao je Jugoslav Vasović.

Nekim novim klincima se trenutnim stanjem u srpskim vaterpolo klubovima ne šalje nikakva poruka. Ipak, oni koji veruju da i među ovim samo za obično brčkanje zainteresovanim mladim kupačima ima budućih vaterpolo šampiona, sigurno ne greše. Nekim čudom je tako, jer peti put smo osvojili svet.

Komentari / 0

Ostavite komentar