Како уопште опстаје српски ватерполо?!

После још једног злата на великим ватерполо такмичењима опет се, у складу с улагањима у тај спорт, поставља питање како?

Остали спортови 09.08.2015 | 21:20
Како уопште опстаје српски ватерполо?!

Бивши ватерполо асови поручују да су данашњи резултати последица давно постављених правила и да је дошло време да се оснује посебан фонд за оне који такав третман заслужују.

"Заслугу за ове резултате имају људи који су поставили базу пре 20-30 година. На конту тога имамо озбиљну школу. Савез није озбиљна организација, клубови пропадају деценијама", рекао је Александар Ћирић.

Ми њима понеки динар и аматерски однос, они нама потпуну преданост обавезама и злато. Нико не зна одговор на питање када ће се констатни успех на репрезентативном нивоу бити логична последица стања у српском ватерполу. Сви улажу много више да би прекинули златни српски континуитет и за сада неким чудом у томе не успевају.

"Не могу да кажем да држава и град Београд нису препознали резултате. Све што су рекли градски секретар за спорт и министартво је тачно, улаже се у клубове. Али мислим да је потребно размислити о посебном фонду за спорт у који вреди улагали, као ватерполи", рекао је Никола Куљача.

Питамо се какву би тек титулу српски ватерполисти понели, када би се рецимо Меси одрекао само половине једне плате у њихову корист. Толико је отприлике довољно да се покрију зараде у комплетној ватерполо лиги. Међутим, улагање у континуитету не постоји, само овде важи правило да је од пехара лиге шампиона до гашења клуба пут веома кратак.

"Проблем је што у Србији не постоји олакшица за онога ко улаже у спорт. Због тога спонзори немају интерес да улажу. У маркетингу нема спортиста", истакао је Југослав Васовић.

Неким новим клинцима се тренутним стањем у српским ватерполо клубовима не шаље никаква порука. Ипак, они који верују да и међу овим само за обично брчкање заинтересованим младим купачима има будућих ватерполо шампиона, сигурно не греше. Неким чудом је тако, јер пети пут смо освојили свет.

Коментари / 0

Оставите коментар