Savić: Biće '‘igara'’ van bazena u budućnosti!

Reprezentacija Srbije je u finalu planetarnog šampionata pobedila Hrvatsku sa 11:4 i Srbiji donela peto svetsko zlato u istoriji.

Ostali sportovi 09.08.2015 | 20:40
Savić: Biće '‘igara'’ van bazena u budućnosti!

“Šampionat je bio izuzetno jak u odnosu na ranije godine. Pre svega, mislim da je takmičenje obeležila veoma dobra selekcija Grčke, koju smo i na turniru u Nišu videli da se polako vraća na svetsku scenu i da je zaista izuzetna reprezentacija. Naravno, bilo je i timova koji su razočarali, tu pre svega mislim na Rusiju, ali realno, Hrvatska i Srbija su pokazali najviše, i mislim da je finale bilo zasluženo”, rekao je Savić.

Savić je istakao da su obe selekcije ušle rasterećeno u finale pošto su obezbedile olimpijsku vizu za Rio, ali uz tradiciju naše repezentacije da uvek cilja najsjajnija odličja.

“Ono što je zanimljivo za finale je to da smo se mi već kroz Svetsku ligu kvalifikovali na Olimpijske igre. Kao što smo i nagovestili, išli smo rasterećeno na ovo Svetsko prvenstvo, ali uz tradiciju Vaterpolo saveza da se osvoji medalja, pogotovo posle kraha u Barseloni 2013. godine. S druge strane, i Hrvatska je u finalu bila rasterećena, jer je takođe obezbedila vizu za Rio. Tako da je ovo bila utakmica rasterećenog tipa. Svi smo baš zbog toga komentarisali da će biti jedna izuzetna utakmica, da će sudije pustiti igru kakva se i očekuje od ove dve reprezentacije”, rekao je strateg šampion sveta.

Savić se potom osvrnuo na ishod finalne utakmice i zaključio da krajnji rezultat nije realan odnos snaga dva tima.

“Početak meča bio je vezan za Hrvatsku, koja je htela da nas svojim ritmom umiri, ali promenom našeg ritma došli smo do ubedljive pobede. Mislim da rezultat nije realan odnos snaga i da svako pominjanje ‘dominacije’ smeta. S druge strane, moramo da vodimo računa, jer smo u poslednje dve godine osvojili pet zlatnih medalja”, naglasio je Savić.

Selektor vaterpolista je zatim napomenuo da mnoge reprezentacije počinju da se žale na igru Srbije, ali da državna selekcija treba da ostane mirna i da ide korak po korak.

“Jednostavno, mislim da je to već ono što sam pričao i posle završnog turnira Svetske lige u Bergamu. Određeni treneri drugih reprezentacija već su počeli da vrše pritisak na sudije zbog nekih naših igrača, tako da sam siguran da će biti i raznih ‘igara’ izvan bazena. Na nama je da ostanemo mirni i preskačemo stepenik po stepenik. Sledi nam Evropsko prvenstvo pre glavnog cilja, a to su svakako Olimpijske igre”, zaključio je Savić.

Komentari / 0

Ostavite komentar