Савић: Биће '‘игара'’ ван базена у будућности!

Репрезентација Србије је у финалу планетарног шампионата победила Хрватску са 11:4 и Србији донела пето светско злато у историји.

Остали спортови 09.08.2015 | 20:40
Савић: Биће '‘игара'’ ван базена у будућности!

“Шампионат је био изузетно јак у односу на раније године. Пре свега, мислим да је такмичење обележила веома добра селекција Грчке, коју смо и на турниру у Нишу видели да се полако враћа на светску сцену и да је заиста изузетна репрезентација. Наравно, било је и тимова који су разочарали, ту пре свега мислим на Русију, али реално, Хрватска и Србија су показали највише, и мислим да је финале било заслужено”, рекао је Савић.

Савић је истакао да су обе селекције ушле растерећено у финале пошто су обезбедиле олимпијску визу за Рио, али уз традицију наше репезентације да увек циља најсјајнија одличја.

“Оно што је занимљиво за финале је то да смо се ми већ кроз Светску лигу квалификовали на Олимпијске игре. Као што смо и наговестили, ишли смо растерећено на ово Светско првенство, али уз традицију Ватерполо савеза да се освоји медаља, поготово после краха у Барселони 2013. године. С друге стране, и Хрватска је у финалу била растерећена, јер је такође обезбедила визу за Рио. Тако да је ово била утакмица растерећеног типа. Сви смо баш због тога коментарисали да ће бити једна изузетна утакмица, да ће судије пустити игру каква се и очекује од ове две репрезентације”, рекао је стратег шампион света.

Савић се потом осврнуо на исход финалне утакмице и закључио да крајњи резултат није реалан однос снага два тима.

“Почетак меча био је везан за Хрватску, која је хтела да нас својим ритмом умири, али променом нашег ритма дошли смо до убедљиве победе. Мислим да резултат није реалан однос снага и да свако помињање ‘доминације’ смета. С друге стране, морамо да водимо рачуна, јер смо у последње две године освојили пет златних медаља”, нагласио је Савић.

Селектор ватерполиста је затим напоменуо да многе репрезентације почињу да се жале на игру Србије, али да државна селекција треба да остане мирна и да иде корак по корак.

“Једноставно, мислим да је то већ оно што сам причао и после завршног турнира Светске лиге у Бергаму. Одређени тренери других репрезентација већ су почели да врше притисак на судије због неких наших играча, тако да сам сигуран да ће бити и разних ‘игара’ изван базена. На нама је да останемо мирни и прескачемо степеник по степеник. Следи нам Европско првенство пре главног циља, а то су свакако Олимпијске игре”, закључио је Савић.

Коментари / 0

Оставите коментар