Saša Ilić: Pazarci imaju poseban motiv protiv nas!

Partizan ni četvrti put zaredom nije uspeo da savlada Novi Pazar. U gradu kraj Jošanice, aktuelni šampion Srbije položio je oružje (2:3), posle tri vezana remija u međusobnim duelima.

Fudbal 04.08.2015 | 10:20
Saša Ilić: Pazarci imaju poseban motiv protiv nas!

Prava goleada viđena je na Gradskom stadionu, a crno-bele je sa dva gola i iznuđenim penalom dokusurio njihov igrač, Stefan Aškovski, koji je Pazarcima pozajmljen. Međutim, jasno je da se „parni valjak“ čuvao za revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Steaue.

- Primili smo neoprezno golove. Novi Pazar je, očito, više želeo pobedu od nas. Nošeni frenetičnim navijačima, uspeli su da nas nadvise. Zasluženo su pobedili. Idemo dalje, nije smak sveta - nije previše uzdrman ovim porazom u razgovoru za „Blic“ kapiten Saša Ilić.

Pazarci vam, izgleda, ne leže, tako kaže i statistika?

- Kada bolje razmislim, zaista smo se uvek mučili s njima. Oni, očigledno, kada igraju protiv nas, imaju poseban motiv. Posebno su na svom terenu opasni, njihov stadion je praktično neosvojiva tvrđava.

Vaš trener, Zoran Milinković, izjavio je posle meča da nikada nije video toliko mržnje i naboja. Šta se to dešavalo?

- Nisam obraćao pažnju previše, bio sam koncentrisan na meč. Tamo je, svakako, užasna buka, tresu se tribine od grlatih navijača.

Porazu Partizana, realno, najviše je kumovao gotovo rezervni tim, koji je izveo trener Milinković. Čuvali ste se za Rumune?

- Svaki poraz boli, ali, zaista, oko ovog ne treba dizati prašinu i praviti dramu. Naročito, pred ovako važnu utakmicu, koja nas očekuje u sredu. Naravno da je šampionat važan, ali u ovom momentu prioritet nam je evropski duel.

Sa Steauom igrate meč sezone. Hoćete li otpisati Rumune, imate sjajan rezultat iz prvog meča (1:1)?

- Očekujem prolaz! Videli smo i u prvom meču u Bukureštu da možemo s njima da se ravnopravno borimo. Uz pomoć „grobara“ verujem da ćemo uspeti da overimo prolaz u plej-of za plasman u Ligu šampiona - jasan je bio Partizanov kapiten.

Komentari / 0

Ostavite komentar