Саша Илић: Пазарци имају посебан мотив против нас!

Партизан ни четврти пут заредом није успео да савлада Нови Пазар. У граду крај Јошанице, актуелни шампион Србије положио је оружје (2:3), после три везана ремија у међусобним дуелима.

Фудбал 04.08.2015 | 10:20
Саша Илић: Пазарци имају посебан мотив против нас!

Права голеада виђена је на Градском стадиону, а црно-беле је са два гола и изнуђеним пеналом докусурио њихов играч, Стефан Ашковски, који је Пазарцима позајмљен. Међутим, јасно је да се „парни ваљак“ чувао за реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона, против Стеауе.

- Примили смо неопрезно голове. Нови Пазар је, очито, више желео победу од нас. Ношени френетичним навијачима, успели су да нас надвисе. Заслужено су победили. Идемо даље, није смак света - није превише уздрман овим поразом у разговору за „Блиц“ капитен Саша Илић.

Пазарци вам, изгледа, не леже, тако каже и статистика?

- Када боље размислим, заиста смо се увек мучили с њима. Они, очигледно, када играју против нас, имају посебан мотив. Посебно су на свом терену опасни, њихов стадион је практично неосвојива тврђава.

Ваш тренер, Зоран Милинковић, изјавио је после меча да никада није видео толико мржње и набоја. Шта се то дешавало?

- Нисам обраћао пажњу превише, био сам концентрисан на меч. Тамо је, свакако, ужасна бука, тресу се трибине од грлатих навијача.

Поразу Партизана, реално, највише је кумовао готово резервни тим, који је извео тренер Милинковић. Чували сте се за Румуне?

- Сваки пораз боли, али, заиста, око овог не треба дизати прашину и правити драму. Нарочито, пред овако важну утакмицу, која нас очекује у среду. Наравно да је шампионат важан, али у овом моменту приоритет нам је европски дуел.

Са Стеауом играте меч сезоне. Хоћете ли отписати Румуне, имате сјајан резултат из првог меча (1:1)?

- Очекујем пролаз! Видели смо и у првом мечу у Букурешту да можемо с њима да се равноправно боримо. Уз помоћ „гробара“ верујем да ћемо успети да оверимо пролаз у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона - јасан је био Партизанов капитен.

Коментари / 0

Оставите коментар