SP: Srbi na Crnogorce od 19:10!

Srpski vaterpolisti od 19.10 počinju takmičenje na Svetskom prvenstvu u Kazanju duelom sa Crnom Gorom.

Ostali sportovi 27.07.2015 | 18:40
SP: Srbi na Crnogorce od 19:10!

Izabranici Dejana Savića počinju borbu za petu svetsku titulu u istoriji, prvu od 2009. godine, kada je reprezentacija nastupala pod imenom Srbija i Crna Gora.

Takođe, srpski nacionalni tim želi da popravi utisak sa šampionata od pre dve godine, u Barseloni, kada je bio tek sedmi na svetu. Međutim, srpski vaterpolisti su od tada nepobedivi, pošto su osvojili sva velika takmičenja na kojima su učestvovali – dve Svetske lige, Evropsko prvenstvo i Svetski kup.

U timu Srbije svesni su značaja duela sa Crnom Gorom, za koji kažu da će odlučiti jedna lopta. Taj duel bi mogao da odredi put naše reprezentacije do naredne faze.

“Ne treba trošiti reči o snazi rivala. Znamo kakve smo mečeve igrali i to sve govori”, rekao je Savić.

Andrija Prlainović tvrdi da je najvažniji pristup.

“Rival je odličan, ima iskusne igrače koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Ne smemo da dozvolimo da meč krene u neželjenom pravcu. Odlučiće kao i uvek jedna lopta”, naglasio je Prlainović.

Uroš Stevanović odlično zna vrednosti Crnogoraca:

“Odlična ekipa, setite se utakmica u Barseloni i Budimpešti. Po sastavu smo tu negde. Odlični su na bekovima, možda malo slabiji na centrima. Pripremili smo se sa željom da uspostavimo naš sistem igre. Njihovi bekovi ulaze na mesto drugog centra, dobili su levorukog Ukropinu koji će sigurno biti jedna opcija u napadu. Možda smo favoriti na osnovu rezultata do sada, ali sam siguran da i Crna Gora ima svoja razmišljanja o pobedi”, istakao je Stevanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar