СП: Срби на Црногорце од 19:10!

Српски ватерполисти од 19.10 почињу такмичење на Светском првенству у Казању дуелом са Црном Гором.

Остали спортови 27.07.2015 | 18:40
СП: Срби на Црногорце од 19:10!

Изабраници Дејана Савића почињу борбу за пету светску титулу у историји, прву од 2009. године, када је репрезентација наступала под именом Србија и Црна Гора.

Такође, српски национални тим жели да поправи утисак са шампионата од пре две године, у Барселони, када је био тек седми на свету. Међутим, српски ватерполисти су од тада непобедиви, пошто су освојили сва велика такмичења на којима су учествовали – две Светске лиге, Европско првенство и Светски куп.

У тиму Србије свесни су значаја дуела са Црном Гором, за који кажу да ће одлучити једна лопта. Тај дуел би могао да одреди пут наше репрезентације до наредне фазе.

“Не треба трошити речи о снази ривала. Знамо какве смо мечеве играли и то све говори”, рекао је Савић.

Андрија Прлаиновић тврди да је најважнији приступ.

“Ривал је одличан, има искусне играче који знају како се играју овакве утакмице. Не смемо да дозволимо да меч крене у нежељеном правцу. Одлучиће као и увек једна лопта”, нагласио је Прлаиновић.

Урош Стевановић одлично зна вредности Црногораца:

“Одлична екипа, сетите се утакмица у Барселони и Будимпешти. По саставу смо ту негде. Одлични су на бековима, можда мало слабији на центрима. Припремили смо се са жељом да успоставимо наш систем игре. Њихови бекови улазе на место другог центра, добили су леворуког Укропину који ће сигурно бити једна опција у нападу. Можда смо фаворити на основу резултата до сада, али сам сигуран да и Црна Гора има своја размишљања о победи”, истакао је Стевановић.

Коментари / 0

Оставите коментар