Srpska sramota! Dragani pokrali sve medalje!

Dragani Gladović, reprezentativki Srbije u tekvondou, lopovi iz porodične kuće odneli više od 100 odličja koje je osvojila tokom karijere, kao i pasoš i laptop!

Ostali sportovi 27.07.2015 | 19:40
Srpska sramota! Dragani pokrali sve medalje!

Dragana Gladović ostala je bez svih odličja koja je osvojila tokom 17 godina karijere, nakon što su nepoznati kradljivci, u noći između petka i subote, poharali njenu kuću u Šapcu.

Lopovi su reprezentativki Srbije u tekvondou uzeli i pasoš i laptop, a jedan od njih odneo je i zvaničnu duksericu reprezentacije.

"Moj otac i brat su po povratku od prijatelja videli momka u dukserici reprezentacije kako izlazi iz naše kuće sa torbama. Brat je potrčao za njim, a lopovu je ispala jedna moja medalja", ispričala je za "Kurir" Dragana.

Tokom karijere duge 17 godina Dragana Gladović se sa skoro svakog takmičenja vratila sa medaljom. Ima ih preko stotinu.

"Medalje sam u početku kačila na zid, a posle ih slagala u fioke u komodi. Svih devet fioka je bilo pretreseno. Pokupili su mi skoro sve. Bilo je tu i medalja u kutijicama, koje su znatno teže od ovih što se kače oko vrata. Odneli su mi i ranac koji sam dobila u Koreji. U rancu je bilo još stvari, a tu mi je bio i pasoš, u kojem imam američku vizu na deset godina".

Dragana tvrdi da joj je teško pšto se sve to dogodilo, ali da ide dalje, i da će osvojiti nova odličja.

"Važno je da smo živi i zdravi, a za sve ostalo ima vremena. Te silne medalje nisu nikakvo bogatstvo, ali eto, onaj koji ih je ukrao misli da se od njih može obogatiti. Zlato nije pravo zlato, srebro nije pravo srebro, bronza nije prava bronza, ali je trebalo mnogo da se dođe do tih medalja. Nije nam bitno što nisu od pravog zlata, srebra, bronze, već je svaka na svoj način draga i svaka nas seća na mnogo toga kroz šta smo prošli i svaka nam izmami osmeh i setimo se mečeva, i dobrog i lošeg. Srećna sam što mi nije uzeo ono što najviše volim, a za medalje ću lako. Osvajaću ih!!! Za pasoš ću lako, izvadiću novi!!! Za laptop ću takođe lako, kupiće mi ga opet brat ili tata ili ja sama sebi, a ostalog što i ne znam da je uzeo setiću se kad-tad. Sve što mi se u životu dešavalo je bilo mnogo gore i teže za mene od ove krađe, tako da sada osećam malu tugu zbog medalja, zbog toga što ne znam koje je sve odneo i koliko tačno. Sreća pa mu je jedna ispala", napisala je na Facebooku Dragana, čiji je put na takmičenje u Poljsku krajem avgusta doveden u pitanje, jer nema pasoš.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

KAKVA SRAMOTA

27.07.2015 18:06

MA KAKVA SRAMOTA TO JE KOD NAS NORMALNO NISU KDO NAS NA CIJENI PAMETNI I ONI ŠTO GOVORE PET JEZIKA NEGO ISTETOVIRANI MAFIJAŠI SA DVA RAZERDA OSNOVNE, OVAJ KLAN I ONAJ KLAN ZAČINJENI POLITIČARIMA.

ODGOVORITE
Name

Jole

27.07.2015 19:14

Kad Nikoli Grbicu obiju stan i isprazne a on od sramote uprkos srebru u Brasilu ne rado prica o tome sve je jasno .Nagulice on iz Srbije brzo,od lopova se ne moze zivjeti.

ODGOVORITE