Српска срамота! Драгани покрали све медаље!

Драгани Гладовић, репрезентативки Србије у теквондоу, лопови из породичне куће однели више од 100 одличја које је освојила током каријере, као и пасош и лаптоп!

Остали спортови 27.07.2015 | 19:40
Српска срамота! Драгани покрали све медаље!

Драгана Гладовић остала је без свих одличја која је освојила током 17 година каријере, након што су непознати крадљивци, у ноћи између петка и суботе, похарали њену кућу у Шапцу.

Лопови су репрезентативки Србије у теквондоу узели и пасош и лаптоп, а један од њих однео је и званичну дуксерицу репрезентације.

"Мој отац и брат су по повратку од пријатеља видели момка у дуксерици репрезентације како излази из наше куће са торбама. Брат је потрчао за њим, а лопову је испала једна моја медаља", испричала је за "Курир" Драгана.

Током каријере дуге 17 година Драгана Гладовић се са скоро сваког такмичења вратила са медаљом. Има их преко стотину.

"Медаље сам у почетку качила на зид, а после их слагала у фиоке у комоди. Свих девет фиока је било претресено. Покупили су ми скоро све. Било је ту и медаља у кутијицама, које су знатно теже од ових што се каче око врата. Однели су ми и ранац који сам добила у Кореји. У ранцу је било још ствари, а ту ми је био и пасош, у којем имам америчку визу на десет година".

Драгана тврди да јој је тешко пшто се све то догодило, али да иде даље, и да ће освојити нова одличја.

"Важно је да смо живи и здрави, а за све остало има времена. Те силне медаље нису никакво богатство, али ето, онај који их је украо мисли да се од њих може обогатити. Злато није право злато, сребро није право сребро, бронза није права бронза, али је требало много да се дође до тих медаља. Није нам битно што нису од правог злата, сребра, бронзе, већ је свака на свој начин драга и свака нас сећа на много тога кроз шта смо прошли и свака нам измами осмех и сетимо се мечева, и доброг и лошег. Срећна сам што ми није узео оно што највише волим, а за медаље ћу лако. Освајаћу их!!! За пасош ћу лако, извадићу нови!!! За лаптоп ћу такође лако, купиће ми га опет брат или тата или ја сама себи, а осталог што и не знам да је узео сетићу се кад-тад. Све што ми се у животу дешавало је било много горе и теже за мене од ове крађе, тако да сада осећам малу тугу због медаља, због тога што не знам које је све однео и колико тачно. Срећа па му је једна испала", написала је на Фацебооку Драгана, чији је пут на такмичење у Пољску крајем августа доведен у питање, јер нема пасош.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КАКВА СРАМОТА

27.07.2015 18:06

МА КАКВА СРАМОТА ТО ЈЕ КОД НАС НОРМАЛНО НИСУ КДО НАС НА ЦИЈЕНИ ПАМЕТНИ И ОНИ ШТО ГОВОРЕ ПЕТ ЈЕЗИКА НЕГО ИСТЕТОВИРАНИ МАФИЈАШИ СА ДВА РАЗЕРДА ОСНОВНЕ, ОВАЈ КЛАН И ОНАЈ КЛАН ЗАЧИЊЕНИ ПОЛИТИЧАРИМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

27.07.2015 19:14

Кад Николи Грбицу обију стан и испразне а он од срамоте упркос сребру у Брасилу не радо прица о томе све је јасно .Нагулице он из Србије брзо,од лопова се не мозе зивјети.

ОДГОВОРИТЕ