Frum: Nikada neću osramotiti žutu majicu!

Britanski biciklista Kris Frum rekao je da nikada neće osramotiti žutu majicu posle svog drugog trijumfa na trci Tur d’Frans.

Ostali sportovi 27.07.2015 | 15:40
Frum: Nikada neću osramotiti žutu majicu!

Frum, koji brani boje tima Skaj, postao je prvi Britanac koji je dva puta pokorio Tur, pošto je prethodno to uradio pre dve godine.

Vozač Skaja je tokom tri nedelje trajanja trke bio na meti gledalaca, koji su ga pljuvali i gađali mokraćom, kao i francuske televizije, koja je njegovu vožnju proglasila nenormalnom, sem u slučaju korišćenja dopinga.

“Žuta majica je posebna. Uvek ću je poštovati i nikada je neću osramotiti. Neko mora da govori u ime biciklista i ja sam srećan što mogu da uradim. Neko mora da zauzme stav i to mora da uradi sada”, rekao je Frum, koji je na kraju tronedeljne trke imao 72 sekunde prednosti u odnosu na Naira Kintanu iz Movistara.

To je najmanja razlika između pobednika i drugoplasiranog otkad je Karlos Sastre pobedio Kadela Evansa za 58 sekundi 2008. godine. Britanac je takođe prvi biciklista od legendarnog Edija Merksa 1970. koji je osvojio žutu i tačkastu majicu, za najboljeg na brdskim ciljevima, na istom Turu.

Tokom trajanja Tura spekulisalo se o tome da Frum koristi doping, a francuski psiholog je čak objavio da su njegovi podaci bili nenormalni tokom etape na kojoj je ostvario ključnu prednost. Međutim, tokom pobedničkog govora, Frum se nije osvrtao na to, već je posvetio trijumf timskim kolegama, timu i supruzi.

“Želim da se zahvalim svojim timskim kolegama, bez vas ne bih stajao ovde. Dajem vam najdublje poštovanje i zahvalnost. Ovo je vasa žuta majica koliko je i moja. Hvala vama i pratećem timu u Skaju, vasa podrška mi je pomogla da prevaziđem teška vremena. Hvala i mojoj supruzi Mišel, tvoja podrška i ljubav su mi motivacija”, naglasio je Frum.

Prvi čovek Međunarodne biciklističke unije Brajan Kukson rekao je po završetku Tura da Frum zaslužuje poštovanje svih gledalaca.

“Ponašanje pojedinaca pored druma je za osudu i, iskreno, dostojno prezira. Sportisti zaslužuju ponašanje kada obavljaju svoj posao, bez obzira šta država, nacija i vi kao individualac mislite o njima”, istakao je Kukson.

Komentari / 0

Ostavite komentar