Srpski ''Delfini'' spremni za SP, koje kreće sutra!

Dan pred početak Svetskog prvenstva u Kazanju, FINA naredila vaterpolistima Srbije i Mađarske da idu na davanje krvi, što je krajnje neobično. Otvaranje SP protiv Crnogoraca u ponedeljak.

Ostali sportovi 26.07.2015 | 22:00
Srpski ''Delfini'' spremni za SP, koje kreće sutra!

Samo dan pred početak Svetskog prvenstva u Kazanju, Svetska federacija vodenih sportova (FINA) povukla je krajnje neoubičajen potez - naložila je igračima Srbije i Mađarske da tokom današnjeg popodneva odu na davanje krvi.

FINA ima pravo da to radi, ali se ne pamti da je to urađeno na dan pre početka takmičenja, prenosi Vateroplo savez Srbije.

Takva kontrola iziskuje promenu dnevnog režima i zbog toga je selektor Dejan Savić odustao od večernjeg treninga sa Japanom.

Zanimljivo je da su samo vaterpolisti Srbije i Mađarske pozvani na davanje krvi. Ostale reprezentacije takav poziv nisu dobile. Razlog nije poznat.

Samo jedan trening drugog dana boravka u Kazanju. Razlog je odluka FINA da se tokom popodneva od svih reprezentacija samo igrači Srbije i Mđarske pozovu u medicinski centar radi davanja krvi. Ne zna se koji je razlog ovakvog izbora, zašto su određene ekipe koje su u poslednje vreme najčešće igrali u mečevima za medalju. Takvi pozivi nisu bili upućeni ni jednoj drugoj reprezentaciji.

Selektor delfina Dejan Savić prinuđen je da malo koriguje planirani raspored treninga, pa će tako umesto večerašnjeg, srpski tim imati trening u ponedeljak na dan utakmice protiv Crne Gore.

Što se tiče prvog rivala - komplimenti se ne štede.

"Ne treba da trošimo reči o snazi rivala. Znamo kakve smo mečeve igrali i to sve govori", kaže Savić.

Andrija Prlainović tvrdi da je najvažniji pristup:

"Rival je odličan, ima iskusne igrače koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Ne smemo da dozvolimo da meč krene u neželjenom pravcu.Odlučiće kao i uvek jedna lopta".

Milan Aleksić dodaje: "Nijedan rezultat u ovom susretu nema epohalnu vrednost. Važno je da damo sve od sebe a vremena za popravak ima. Najbitnije je da smo najjači kada je najpotrebnije, takmičenje je dugo".

Ovaj meč imaće poseban, simboličan značaj za Miloša Ćuka, kome će to biti 100. put da igra sa kapicom državnog tima. Isto tako, Nikoli Jakšiću i Savi Ranđeloviću ovo će biti debi na svetskim prvenstvima.

Što se tiče Crnogoraca, poznato je da su oni došli u Kazanj oslabljeni. Nikola Janović je odlučio da uzme malu pauzu od obaveza u državnom timu, ali i bez njega Crna Gora ima jak tim. Na SP nema ni iskusnog golmana Zdravka Radića, kao i Antonija Petrovića.

U odsustvu NIkole Janovića, kapiten je Predrag Jokić, koji ulogu favorita za osvajanje titule daje Srbiji.

''Srbija je nakon osvajanja Svjtske lige i plasmana na Olimpijske igre favorit broj jedan u Kazanju. Naš duel je derbi. Taj meč će nam pokazati gdje smo trenutno u odnosu na ekipe koje pretenduju na visok plasman. Mislim da je dobro što smo sa Srbijom u grupi, jer se u daljem takmičenju sa njima ne možemo ukrstiti. Ali, taj meč nije odlučujući, tu je i Australija koja je jako dobra reprezentacija. Jaka je grupa, ove tri reprezentacije, sem Japana, konkurišu za prva tri mesta'', kaže kapiten Crne Gore.

Komentari / 0

Ostavite komentar