Српски ''Делфини'' спремни за СП, које креће сутра!

Дан пред почетак Светског првенства у Казању, ФИНА наредила ватерполистима Србије и Мађарске да иду на давање крви, што је крајње необично. Отварање СП против Црногораца у понедељак.

Остали спортови 26.07.2015 | 22:00
Српски ''Делфини'' спремни за СП, које креће сутра!

Само дан пред почетак Светског првенства у Казању, Светска федерација водених спортова (ФИНА) повукла је крајње неоубичајен потез - наложила је играчима Србије и Мађарске да током данашњег поподнева оду на давање крви.

ФИНА има право да то ради, али се не памти да је то урађено на дан пре почетка такмичења, преноси Ватеропло савез Србије.

Таква контрола изискује промену дневног режима и због тога је селектор Дејан Савић одустао од вечерњег тренинга са Јапаном.

Занимљиво је да су само ватерполисти Србије и Мађарске позвани на давање крви. Остале репрезентације такав позив нису добиле. Разлог није познат.

Само један тренинг другог дана боравка у Казању. Разлог је одлука ФИНА да се током поподнева од свих репрезентација само играчи Србије и Мђарске позову у медицински центар ради давања крви. Не зна се који је разлог оваквог избора, зашто су одређене екипе које су у последње време најчешће играли у мечевима за медаљу. Такви позиви нису били упућени ни једној другој репрезентацији.

Селектор делфина Дејан Савић принуђен је да мало коригује планирани распоред тренинга, па ће тако уместо вечерашњег, српски тим имати тренинг у понедељак на дан утакмице против Црне Горе.

Што се тиче првог ривала - комплименти се не штеде.

"Не треба да трошимо речи о снази ривала. Знамо какве смо мечеве играли и то све говори", каже Савић.

Андрија Прлаиновић тврди да је најважнији приступ:

"Ривал је одличан, има искусне играче који знају како се играју овакве утакмице. Не смемо да дозволимо да меч крене у нежељеном правцу.Одлучиће као и увек једна лопта".

Милан Алексић додаје: "Ниједан резултат у овом сусрету нема епохалну вредност. Важно је да дамо све од себе а времена за поправак има. Најбитније је да смо најјачи када је најпотребније, такмичење је дуго".

Овај меч имаће посебан, симболичан значај за Милоша Ћука, коме ће то бити 100. пут да игра са капицом државног тима. Исто тако, Николи Јакшићу и Сави Ранђеловићу ово ће бити деби на светским првенствима.

Што се тиче Црногораца, познато је да су они дошли у Казањ ослабљени. Никола Јановић је одлучио да узме малу паузу од обавеза у државном тиму, али и без њега Црна Гора има јак тим. На СП нема ни искусног голмана Здравка Радића, као и Антонија Петровића.

У одсуству НИколе Јановића, капитен је Предраг Јокић, који улогу фаворита за освајање титуле даје Србији.

''Србија је након освајања Свјтске лиге и пласмана на Олимпијске игре фаворит број један у Казању. Наш дуел је дерби. Тај меч ће нам показати гдје смо тренутно у односу на екипе које претендују на висок пласман. Мислим да је добро што смо са Србијом у групи, јер се у даљем такмичењу са њима не можемо укрстити. Али, тај меч није одлучујући, ту је и Аустралија која је јако добра репрезентација. Јака је група, ове три репрезентације, сем Јапана, конкуришу за прва три места'', каже капитен Црне Горе.

Коментари / 0

Оставите коментар